Seurakunnassa pohditaan säästökohteita ja kiinteistöjä

27.9.2017 11.03

Kirkkoneuvoston 26.9.2017 kokoustiedote

Iitin seurakunnan kirkkoneuvosto käsitteli kokouksessaan hautausmaiden ja kiinteistöjen katselmuksesta tehdyn muistion. Kiinteistöissä on monia investointitarpeita, joista päättää lopulta kirkkoneuvosto ja –valtuusto talousarvion ja investointisuunnitelman käsittelyn yhteydessä. Kiinteistötarkastuksessa ja strategiakokouksessa esille on noussut kuitenkin myös seurakunnan säästötarpeet, jotka pakottavat luottamushenkilöt pohtimaan, voitaisiinko tulevaisuudessa jostakin tai joistakin vähällä käytöllä olevista kiinteistöistä luopua.

Seurakunnan edustajaksi kunnan ikäihmisten ja vammaisten neuvostoon valittiin diakonian viranhaltija Sirpa Pusila. Ja joulukuun 2. päivänä pidettävässä Kristus-päivässä Iittiä edustavat Kristiina ja Jari Norman. Kyseinen rukoustapahtuma liittyy tällä kerralla Suomen itsenäisyyden juhlavuoteen, ja tapahtuman järjestävät Hengen uudistus kirkossamme, Kansan raamattuseura ja Turun seurakunnat.

Kirkkoneuvosto hyväksyi myös koulutussuunnitelman vuodelle 2018, sekä esittää kirkkoneuvoston ohjesäännön hyväksymistä kirkkovaltuustolle, ja edelleen Mikkelin hiippakunnan tuomiokapitulille. Työntekijöiden kuulemisvuorossa oli Tuula ”Umbro” Lehtoranta, joka kertoi työstään nuorten parissa, ja kutsui myös kirkkoneuvoston jäseniä tutustumaan nuorten aikalisään. (MP)