LUPAUS

Kynttilänpäivän raamatullinen aihe on Jeesus- lapsen tuominen temppeliin ja jumalallinen kirkkaus, joka hänessä tuli maailman pimeyteen.  Eräs mies Jerusalemissa, nimeltään Simeon, oli saanut lupauksen, ettei hän kuole ennen kuin näkee Messiaan, vastasyntyneen Jeesus- lapsen, Jumalan Pojan.    Messiaan syntyminen ihmiseksi merkitsi valon ja pelastuksen tulon maailman pimeyteen.

Raamatussa on lukematon määrä erilaisia lupauksia.  1. Piet. 5: 7: Heittäkää kaikki murheenne hänen kannettavakseen, sillä hän pitää teistä huolen.  

Jokaiselle meistä tulee hetkiä, jolloin on vaikea uskoa Jumalan huolenpitoon. Voi tulla rankkoja kokemuksia:  avioero, työttömyys, rakkaan ihmisen kuolema, alkoholismi tai huumeriippuvuus, kiusatuksi tuleminen,  vakava sairaus, perheen hajoaminen, ihmissuhteen katkeaminen, ahdistava yksinäisyys, konkurssi, velkaantuminen, taloudellinen romahdus.   Evankelista Joyce Meyer on sanonut:  Kun Jumala  sallii vaikeuksia elämäämme, hän lähestyy meitä ja  testaa,  luotammeko ja turvaudumme häneen kaikissa  olosuhteissa.  Saamme  apua eteenpäin.

Raamatun lupaukset ovat osoittautuneet todeksi kaikissa mahdollisissa olosuhteissa.  Me ihmiset voimme osoittautua epäluotettaviksi lupauksissa, mutta taivaan Isän lupauksiin voi luottaa.

                                                                                                                    Sisko Huhtala