Et ole yksin

Kolme, kaksi, yksi, sumutorvi törähtää sen merkiksi, että festarit on alkaneet. Tuhannet nuoret hurraavat ja iloitsevat, tätä on odotettu. Porukka pomppii lavan edessä ja laulaa innokkaasti Freesia-yhtyeen mukana: ”Pelastathan meidät, kaadat nuo seinät. Kun ei riitä meillä voimat voittaa yksin. Pelastathan meidät, suojasi peität.” Olisiko tuossa nykymuotoinen hoosianna-huuto, auta pelasta.

Reilu viikko sitten järjestettiin nuo Maata näkyvissä -festarit Turussa. Tämän vuoden teema oli ”Et ole yksin”, jota pohdittiin monin eri tavoin.

Adventin aika on alkamassa, valmistaudumme Vapahtajan syntymään. ”Et ole yksin” -teema sopii hyvin siihenkin. Juurihan sen takia Jeesus tuli keskellemme, että emme olisi yksin. Hänen sovitustyön kautta saamme elää Jumalan kanssa, emme ole yksin. Jumala on luvannut kulkea kanssamme joka hetki ja saamme kääntyä kaikissa asioissa Hänen puoleensa. Saat huutaa, kuiskata tai huokaista Hoosianna auta, pelasta.

Emme ole yksin, meillä on toisemme. On myös meidän asiamme, että kukaan ei ole yksin. Saamme välittää Jumalan rakkautta ympärillemme siellä missä olemme. Ystävällinen sana, hymy, auttava käsi, kuunteleva korva, näkevä silmä, tunteva sydän, anna rakkauden näkyä. Anna adventin Herran kulkea kanssasi, Häneltä saat rauhan, rakkauden ja voiman jakaa sitä myös muille.

Voisiko adventtikalenterisi olla sellainen, josta jokaisen luukun takaa löytyisi aikaa Jumalalle ja lähimmäiselle?

Siunattua adventinaikaa sinulle!

Tuula Lehtoranta

Iitin seurakunta