Tervetuloa rippikouluun!

Yleistä rippikoulusta

Rippikouluun ilmoittaudutaan 8.-24.10.2021

Rippikoulu käydään yleensä sinä vuonna, kun täytetään 15 vuotta. Rippikoulun voi käydä, vaikka ei olisi seurakunnan jäsen, mutta vain seurakunnan jäsenet voidaan konfirmoida. Voit käydä rippikoulun myös muualla kuin oman seurakunnan järjestämässä rippikoulussa, esimerkiksi monet kristilliset järjestöt järjestävät erilaisia rippikouluja.

Rippikoulussa tutustutaan siihen kristilliseen uskoon, johon seurakunnan jäsenet on kasteen kautta liitetty. Rippikoulun tarkoituksena on olla turvallinen ympäristö, jossa yhdessä ihmetellään, tutkitaan ja koetaan elämää ja uskoa. Rippikoulun tavoitteena on, että nuori vahvistuu uskossa kolmiyhteiseen Jumalaan, kasvaa rakkaudessa lähimmäiseen ja elää rukouksessa ja seurakuntayhteydessä. Rippikoulun aiheita ovat elämä, usko ja rukous. Rippikoulun tärkein oppikirja on Raamattu. Jokainen rippikoululainen saa seurakunnalta lahjaksi oman Raamatun.

Rippikoulun käyminen oikeuttaa kirkolliseen avioliittoon vihkimiseen. Konfirmoidulla seurakunnan jäsenellä on oikeus toimia kummina ja osallistua itsenäisesti ehtoolliselle. 18 vuotta täytettyään hän voi asettua ehdokkaaksi seurakunnallisissa vaaleissa.

Vuoden 2022 rippikoulut Iitin seurakunnassa

Vuonna 2022 järjestetään Iitissä kolme rippikoululeiriä Heinlahden leirikeskuksessa (Heinlahdentie 154):

I leiririppikoulu

Messuviikonloppu 29.-30.1.2022 lauantaina klo 14-17 Kausalan seurakuntakeskuksessa ja sunnuntaina klo 9.30-12.15 Iitin kirkossa

Aloitusviikonloppu 8.-10.4.2022 Heinlahden leirikeskuksessa

Rippikoululeiri 6.-13.6.2022 Heinlahden leirikeskuksessa

Konfirmaatio 19.6.2022 klo 10 Iitin kirkossa

II leiririppikoulu

Messuviikonloppu 5.-6.2.2022 lauantaina klo 14-17 Kausalan seurakuntakeskuksessa ja sunnuntaina klo 9.30-12.15 Iitin kirkossa

Aloitusviikonloppu 18.-20.3.2022 Heinlahden leirikeskuksessa

Rippikoululeiri 15.-22.6.2022 Heinlahden leirikeskuksessa

Konfirmaatio 26.6.2022 klo 10 Iitin kirkossa

III leiririppikoulu

Messuviikonloppu 12.-13.3.2022 lauantaina klo 14-17 Kausalan seurakuntakeskuksessa ja sunnuntaina klo 9.30-12.15 Iitin kirkossa

Aloitusviikonloppu 6.- 8.5.2022 Heinlahden leirikeskuksessa

Rippikoululeiri 7.-14.7.2022 Heinlahden leirikeskuksessa

Konfirmaatio 17.7.2022 klo 10 Iitin kirkossa

Rippikoulun voi käydä myöpäivärippikouluna:

Messuviikonloppu 22.-23.1.2022 lauantaina klo 14-17 Kausalan seurakuntakeskuksessa ja sunnuntaina klo 9.30-12.15 Iitin kirkossa

Opetusjakso I 28.2.- 4.3. (talvilomaviikolla) Kausalassa klo 9-15

Opetusjakso II 7.-8.5. lauantaina klo 9-15 Kausalassa ja sunnuntaina Iitin kirkonkylällä

Konfirmaatio 15.5.2022 klo 13 Iitin kirkossa

Kehitysvammaisten erityisrippikoulu järjestetään yhteistyössä muiden seurakuntien kanssa. Lisätietoja antaa diakoniatyöntekijä Sirpa Pusila, 0503871645.

Rippikouluryhmään otetaan noin 25 nuorta. Leirijako tehdään huomioiden mahdollisuuksien mukaan ilmoittautumislomakkeessa esitetyt leiritoiveet ja perustelut. Ilmoittautuessasi leiririppikouluun sinun tulee valita vähintään kaksi leirivaihtoehtoa.

Tupakointi (ja muut tupakkatuotteet) ja päihteet ovat rippikoulussa kiellettyjä.

Leirimaksu

Leiririppikoulun maksu on 100 . Leirimaksusta voi hakea vapautusta ottamalla yhteyttä seurakunnan diakoniatyöntekijään Sirpa Pusilaan 0503871645.

Päivärippikoulu on ilmainen.

Rippikoulun aloitus ja seurakuntaan tutustuminen

Rippikoulu alkaa starttikirkolla 28.11.2021 klo 10 Iitin kirkossa. Koko perhe on tervetullut mukaan kyseiseen 1. adventtisunnuntain jumalanpalvelukseen. Tuolloin saat vihkon, johon täytetään rippikouluun kuuluvat osallistumiset erilaisiin seurakunnan tilaisuuksiin (seurakuntayhteys-jakso).

Toinen yhteinen tapahtuma on rippikoulukonsertti 9.12.2021 klo 19 Kausalan seurakuntakeskuksessa.

Seurakuntayhteys-jakso suoritetaan ennen leiririppikoulujen alkua ja päivärippikoulussa ennen toista opetusjaksoa. Jakson tarkoitus on osallistua omassa seurakunnassa tapahtuvaan toimintaan ja jumalanpalveluselämään. Kaikki rippikoululaiset saavat vihkon, johon kerätään yhteensä 8 merkintää:

5 jumalanpalvelusmerkintää ja 3 muuta osallistumista.

Jos olet ilmoittautunut rippikouluun muualle, käyt kuitenkin seurakuntayhteys-jakson omassa kotiseurakunnassasi. Sen vuoksi pyydämme sinua ilmoittamaan omat tietosi linkin kautta ja valitsemaan vaihtoehdon ”käyn rippikoulun muualla”. Näin voimme lähettää sinulle tarvittavat tiedot ja ohjeet seurakuntayhteys-jakson suorittamiseen.

Täytä ilmoittautumislomake yhdessä huoltajasi kanssa. Voit valita yhden kaverin, jonka kanssa pääset varmasti samaan ryhmään. Sopikaa, kumpi ilmoittautuu ensin ja saa kaverikoodin. Toinen laittaa saman koodin omaan ilmoittautumiseensa. Ilmoittautumisjärjestys ei vaikuta ryhmäjakoon. Tieto siitä, mihin rippikouluryhmään olet päässyt, lähetetään viimeistään viikolla 45 sähköpostitse ja kirjeenä.

Maksulinkki rippikoulumaksun maksamista varten lähetetään laskutussähköpostiin keväällä viikonloppuleirin jälkeen.

Lisätietoja rippikoulusta antavat

Seurakuntapastori Heini ”Hende” Kontiainen 050 387 1654 heini.kontiainen@evl.fi

Nuorisotyönohjaaja Tuula "Umbro" Lehtoranta 050 387 1649 tuula.lehtoranta@evl.fi

Olet sydämellisesti tervetullut rippikouluun, sinua odotetaan!

Minulle on annettu kaikki valta
taivaassa ja maan päällä.
Menkää siis ja tehkää kaikki kansat
minun opetuslapsikseni:
kastakaa heitä
Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen
ja opettakaa heitä noudattamaan kaikkea,
mitä minä olen käskenyt teidän noudattaa.
Ja katso, minä olen teidän kanssanne
kaikki päivät maailman loppuun asti.

Matt. 28:18–20

Keskellä kynttilä, jonka ympärillä tuikkuja, joista muodostuu risti. Vieressä Jeesus-hahmo.

Rippikoulusta löytyy lisää tietoa evankelis-luterilaisen kirkon sivuilta.

heini.kontiainen(at)evl.fi
Eerolantie 1
47400 Kausala
tuula.lehtoranta(at)evl.fi