Tervetuloa rippikouluun!

Rippikouluun ilmoittaudutaan 24.9.-11.10.2020.

Rippikoulu käydään yleensä sinä vuonna, kun täytetään 15 vuotta. Rippikoulun voi käydä, vaikka ei olisi seurakunnan jäsen, mutta vain seurakunnan jäsenet voidaan konfirmoida. Voit käydä rippikoulun myös muualla kuin oman seurakunnan järjestämässä rippikoulussa, esim. monet kristilliset järjestöt järjestävät erilaisia rippikouluja.

Rippikoulussa perehdytään tarkemmin siihen kristilliseen uskoon, johon seurakunnan jäsenet on kasteen kautta liitetty. Rippikoulun tavoitteena on, että nuori vahvistuu uskossa kolmiyhteiseen Jumalaan, kasvaa rakkaudessa lähimmäiseen ja elää rukouksessa ja seurakuntayhteydessä. Rippikoulun aiheita ovat elämä, usko ja rukous. Rippikoulun tärkein oppikirja on Raamattu.

Rippikoulun käyminen oikeuttaa kirkolliseen avioliittoon vihkimiseen. Konfirmoidulla seurakunnan jäsenellä on oikeus toimia kummina ja osallistua itsenäisesti ehtoolliselle. 18 vuotta täytettyään hän voi asettua ehdokkaaksi seurakunnallisissa vaaleissa.

Vuonna 2021 järjestetään Iitissä kolme rippikoululeiriä Heinlahden leirikeskuksessa (Heinlahdentie 154):

I leiririppikoulu

Messuviikonloppu 20.-21.2.2021 lauantaina klo 14-17 Kausalan seurakuntakeskuksessa ja sunnuntaina klo 9.30-12.15 Iitin kirkossa

Aloitusviikonloppu 12.-14.3.2021 Heinlahden leirikeskuksessa

Rippikoululeiri 8.-14.6.2021 Heinlahden leirikeskuksessa

Konfirmaatio 20.6.2021 Iitin kirkossa

II leiririppikoulu

Messuviikonloppu 20.-21.3.2021 lauantaina klo 14-17 Kausalan seurakuntakeskuksessa ja sunnuntaina klo 9.30-12.15 Iitin kirkossa

Aloitusviikonloppu 16.-18.4.2021 Heinlahden leirikeskuksessa

Rippikoululeiri 16.-22.6.2021 Heinlahden leirikeskuksessa

Konfirmaatio 27.6.2021 Iitin kirkossa

III leiririppikoulu

Messuviikonloppu 27.-28.3.2021 lauantaina klo 14-17 Kausalan seurakuntakeskuksessa ja sunnuntaina klo 9.30-12.15 Iitin kirkossa

Aloitusviikonloppu 7.-9.5.2021 Heinlahden leirikeskuksessa

Rippikoululeiri 9.-15.7.2021 Heinlahden leirikeskuksessa

Konfirmaatio 18.7.2021 Iitin kirkossa

Rippikoulun voi käydä myös päivärippikouluna:

Messuviikonloppu 30.-31.1.2021 lauantaina klo 14-17 Kausalan seurakuntakeskuksessa ja sunnuntaina klo 9.30-12.15 Iitin kirkossa

Hiihtolomapäivät 1.-5.3.Kausalan seurakuntakeskuksessa

Viikonlopputapaaminen 14.-16.5. Kausalan seurakuntakeskuksessa (Eerolantie 1, Kausala).

Konfirmaatio 16.5.2021 Iitin kirkossa

Leirimaksu

Leiririppikoulun maksu on 100 €.

Leirimaksusta voi hakea vapautusta ottamalla yhteyttä seurakunnan diakoniatyöntekijään.

Päivärippikoulu on ilmainen.

Kehitysvammaisten erityisrippikoulu järjestetään yhteistyössä Kouvolan rovastikunnan seurakuntien kanssa. Lisätietoja antaa diakoniatyöntekijä Sirpa Pusila, 0503871645.

Rippikouluryhmään otetaan noin 25 nuorta. Leirijako tehdään huomioiden mahdollisuuksien mukaan ilmoittautumislomakkeessa esitetyt leiritoiveet ja perustelut. Ilmoittautuessasi leiririppikouluun sinun tulee valita vähintään kaksi leirivaihtoehtoa.

Tupakointi (ja muut tupakkatuotteet) ja päihteet ovat rippikoulussa kiellettyjä.

Rippikoulu alkaa starttikirkolla 22.11.2020 klo 10 Iitin kirkossa. Koko perhe on tervetullut mukaan jumalanpalvelukseen. Tuolloin saat seurakuntayhteysvihon.

Toinen yhteinen tapahtuma on rippikoulukonsertti 10.12. klo 19 Kausalan seurakuntakeskuksessa.

Seurakuntayhteysjakso suoritetaan leiririppikoulujen osalta ennen aloitusviikonloppua ja päivärippikoulussa ennen hiihtolomaa. Jakson tarkoitus on osallistua omassa seurakunnassa tapahtuvaan toimintaan ja jumalanpalveluselämään. Kaikki rippikoululaiset saavat seurakuntayhteysvihon, johon kerätään yhteensä 8 merkintää:

5 jumalanpalvelusmerkintää ja 3 muuta käyntiä.

Jos olet ilmoittautunut rippikouluun muualle, käyt kuitenkin seurakuntayhteysjakson omassa kotiseurakunnassasi. Sen vuoksi pyydämme sinua ilmoittamaan omat tietosi linkin kautta ja valitsemaan vaihtoehdon ”käyn rippikoulun muualla”. Näin voimme lähettää sinulle tarvittavat tiedot ja ohjeet seurakuntayhteysjakson suorittamiseen.

- Täytä ilmoittautumislomake yhdessä huoltajasi kanssa
- Voit valita yhden kaverin, jonka kanssa pääset varmasti samaan ryhmään. Sopikaa, kumpi ilmoittautuu ensin ja saa kaverikoodin. Toinen laittaa saman koodin omaan ilmoittautumiseensa. Ilmoittautumisjärjestys ei vaikuta ryhmäjakoon.
- Tieto siitä, mihin rippikouluryhmään olet päässyt, lähetetään viimeistään viikolla 45 sähköpostitse ja kirjeenä.

Maksulinkki rippikoulumaksun maksamista varten lähetetään laskutussähköpostiin keväällä viikonloppuleirin jälkeen.

Lisätietoja rippikoulusta antaa:

Seurakuntapastori Henna Huppunen, 050 387 1654,
henna.huppunen@evl.fi

Keskellä kynttilä, jonka ympärillä tuikkuja, joista muodostuu risti. Vieressä Jeesus-hahmo.

Rippikoulusta löytyy lisää tietoa evankelis-luterilaisen kirkon sivuilta.

henna.huppunen(at)evl.fi
Eerolantie 1
47400 Kausala
tuula.lehtoranta(at)evl.fi