Kuva, joka sisältää kohteen muotoilu

Kuvaus luotu automaattisesti, matala luotettavuusTervetuloa rippikouluun!   

Ihmeiden äärellä - yleistä rippikoulusta  


Rippikoulu käydään yleensä sinä vuonna, kun täytetään 15 vuotta. Rippikoulun voi käydä, vaikka ei olisi seurakunnan jäsen, mutta vain seurakunnan jäsenet voidaan konfirmoida. Voit käydä rippikoulun myös muualla kuin oman seurakunnan järjestämässä rippikoulussa.  

Rippikoulussa tutustutaan siihen kristilliseen uskoon, johon seurakunnan jäsenet on kasteen kautta liitetty. Rippikoulun tarkoituksena on olla turvallinen ympäristö, jossa yhdessä ihmetellään, tutkitaan ja koetaan elämää ja uskoa. Rippileirin voi myös käydä sovittaessa räätälöiden siten, että yöpyy kotona osittain tai koko leirin ajan, ja tulee muuten päivän opetuksiin, jos se helpottaisi rippileirille osallistumista. Rippikoulun tärkein oppikirja on Raamattu. Jokainen rippikoululainen saa seurakunnalta lahjaksi oman Raamatun.  

Rippikoulun käyminen oikeuttaa kirkolliseen avioliittoon vihkimiseen. Konfirmoidulla seurakunnan jäsenellä on oikeus toimia kummina ja osallistua itsenäisesti ehtoolliselle. 18 vuotta täytettyään voi asettua ehdokkaaksi seurakunnallisissa vaaleissa ja 16-vuotiaana voi äänestää seurakuntavaaleissa.  

 

Vuoden 2024 rippikoulut Iitin seurakunnassa  


Vuonna 2024 Iitissä järjestetään kolme rippikoululeiriä Heinlahden leirikeskuksessa (Heinlahdentie 154). Ilmoittauduthan vähintään kahdelle leirille, koska emme välttämättä pysty toteuttamaan ensisijaista leiritoivettasi. Lisäksi voit ilmoittautua päivärippikouluun tai valita vaihtoehdon ”käyn rippikoulun muualla”. Muualla käyvät ilmoittautuvat, koska käyvät seurakuntajakson omassa kotiseurakunnassa.  

Rippikouluun kuuluu leirijakson lisäksi leirin oma messuviikonloppu tammikuussa. Messuviikonloppu on la klo 14-17 Kausalan seurakuntakeskuksessa ja su klo 9.30-12.15 Iitin kirkossa. Messuviikonlopun päivämäärät tarkentuvat starttikirkossa su 3.12.   

Tupakointi ja muut tupakkatuotteet ja päihteet sekä energiajuomat ovat rippikoulussa kiellettyjä. Kokoontumisissa noudatetaan turvallisemman tilan periaatteita.  

 

Rippikouluun ilmoittautuminen  


Rippikouluun ilmoittautuminen 7.-22.10.23   

Täytä ilmoittautumislomake yhdessä huoltajan kanssa. Voit valita yhden kaverin, jonka kanssa pääset varmasti samaan ryhmään. Huomioithan, että teillä täytyy olla kaikki samat leirivaihtoehdot. Sopikaa, kumpi ilmoittautuu ensin ja saa kaverikoodin. Toinen laittaa saman koodin omaan ilmoittautumiseensa. Ilmoittautumisjärjestys ei vaikuta ryhmäjakoon.  

I leiririppikoulu  

Alkujakso pe 5.4.- su 7.4. Heinlahden leirikeskuksessa 

Rippikoululeiri ma 3.6.- ma 10.6. Heinlahden leirikeskuksessa   

Konfirmaatio su 16.6.2024 klo 10 Iitin kirkossa  
  

II leiririppikoulu  

Alkujakso pe 19.4. - su 21.4. Heinlahden leirikeskuksessa 

Rippikoululeiri to 27.6.- to 4.7. Heinlahden leirikeskuksessa  

Konfirmaatio su 7.7.2024 klo 10 Iitin kirkossa  
  

III leiririppikoulu  

Alkujakso pe 26.4. - su 28.4. Heinlahden leirikeskuksessa 

Rippikoululeiri ma 8.7.- ma 15.7. Heinlahden leirikeskuksessa  

Konfirmaatio su 21.7.2024 klo 10 Iitin kirkossa  

 

Päivärippikoulu: (osallistujamäärä saattaa vaikuttaa päivärippikoulun muotoon) 

Opetusjakso I ma 26.2.- pe.1.3. (talvilomaviikolla) Kausalassa klo 9 -15  

Opetusjakso II la-su  huhti-toukokuussa.  

Konfirmaatio 5.5.2024 klo 10 Iitin kirkossa  

Kehitysvammaisten erityisrippikoulu järjestetään Päijät-Hämeen rovastikunnan kanssa. Lisätietoja antaa diakoniatyöntekijä Sirpa Pusila, 0503871645.  

Rippikouluryhmään otetaan noin 25 nuorta. Leirijako tehdään huomioiden mahdollisuuksien mukaan ilmoittautumislomakkeessa esitetyt leiritoiveet ja perustelut. Ilmoittautuessasi leiririppikouluun sinun tulee valita vähintään kaksi leirivaihtoehtoa.  

Tieto siitä, mihin rippikouluryhmään olet päässyt, lähetetään viimeistään viikolla 45 sähköpostitse ja kirjeenä.  

Leirimaksu  

Leiririppikoulun maksu on 100 €. Leirimaksusta voi hakea vapautusta ottamalla yhteyttä seurakunnan diakoniatyöntekijään Sirpa Pusilaan 0503871645. Maksulinkki rippikoulumaksun maksamista varten lähetetään laskutussähköpostiin keväällä alkujakson jälkeen. Päivärippikoulu on ilmainen.  

Rippikoulun aloitus ja seurakuntaan tutustuminen  

Rippikoulu alkaa starttikirkolla 3.12.2023 klo 10 Iitin kirkossa. Koko perhe on tervetullut mukaan kyseiseen 1. adventtisunnuntain jumalanpalvelukseen. Tuolloin saat vihkon, johon täytetään rippikouluun kuuluvat osallistumiset erilaisiin seurakunnan tilaisuuksiin (seurakuntajakso).  

Toinen yhteinen tapahtuma syyskaudella on riparikonsertti to 7.12.2023 klo 19 Kausalan seurakuntakeskuksessa.  

Seurakuntajakso suoritetaan leiririppikoulujen osalta ennen kesän leiriä ja päivärippikoulussa ennen toista opetusjaksoa. Jakson tarkoitus on osallistua omassa seurakunnassa tapahtuvaan toimintaan ja jumalanpalveluselämään. Kaikki rippikoululaiset saavat vihkon, johon kerätään yhteensä 8 merkintää. Kerromme tarkemmat ohjeet starttikirkossa.  
  

Toivomme, että nuori ei käy rippikoulumatkaansa yksin, vaan perheenjäsenet ja kummit osallistuisivat mahdollisuuksien mukaan nuoren kanssa kaikkiin seurakuntalaisille avoimiin tilaisuuksiin ja jumalanpalveluksiin. Nuoret tarvitsevat ihmisiä, jotka rukoilevat heidän puolestaan ja tukevat heidän tutustumistaan kristityn elämään. Konfirmaatiossa vanhempia ja kummeja kehoitetaan juurikin pysymään nuorten tukena. Toivomme, että tämä voisi alkaa jo rippikoulujakson alusta lähtien. Kaikesta rippikouluun liittyvistä mieltä askarruttavista asioista voi olla meihin yhteydessä! 

Lisätietoja rippikoulusta antavat  

Seurakuntapastori Charlotta Ihebom 0503871654 charlotta.ihebom@evl.fi

Nuorisotyönohjaaja Tuula "Umbro" Lehtoranta 0503871649 tuula.lehtoranta@evl.fi 

TekstikehysKuva, joka sisältää kohteen luonnos, teksti, piirros, Piirrokset

Kuvaus luotu automaattisesti 

Olet sydämellisesti tervetullut rippikouluun, sinua odotetaan!  

 

     

Keskellä kynttilä, jonka ympärillä tuikkuja, joista muodostuu risti. Vieressä Jeesus-hahmo.

 

Rippikoulusta löytyy lisää tietoa evankelis-luterilaisen kirkon sivuilta.

Ota yhteyttä

Seurakuntapastori
charlotta.ihebom(at)evl.fi
Eerolantie 1
47400 Kausala
Nuorisotyönohjaaja
tuula.lehtoranta(at)evl.fi
Eerolantie 1
47400 Kausala

Tuula eli tuttavallisemmin Umbro huolehtii nuorten hyvinvoinnista ja hengellisestä elämästä