Tervetuloa Iitin seurakunnan rippikouluun!

Sähköinen ilmoittautuminen vuoden 2020 rippikouluihin on 26.9.-13.10.2019. Ilmoittautuminen tapahtuu tällä lomakkeella.

Rippikoulussa perehdytään tarkemmin siihen kristilliseen uskoon, johon seurakunnan jäsenet on kasteen kautta liitetty.

Rippikoulu käydään yleensä sinä vuonna, kun täytetään 15 vuotta. Rippikoulun voi käydä, vaikka ei olisi seurakunnan jäsen, mutta vain seurakunnan jäsenet voidaan konfirmoida. Voit käydä rippikoulun myös muualla kuin oman seurakunnan järjestämässä rippikoulussa, esim. monet kristilliset järjestöt järjestävät erilaisia rippikouluja.

Rippikoulun käyminen oikeuttaa kirkolliseen avioliittoon vihkimiseen. Konfirmoidulla seurakunnan jäsenellä on oikeus toimia kummina ja osallistua itsenäisesti ehtoolliselle. 18 vuotta täytettyään hän voi asettua ehdokkaaksi seurakunnallisissa vaaleissa.

Vuonna 2020 järjestetään Iitissä kolme rippileiriä Heinlahden leirikeskuksessa (Heinlahdentie 154).
Rippikoulun voi käydä myös päivärippikouluna kesällä Kausalan seurakuntakeskuksessa (Eerolantie 1).
Rippikoulut alkavat seurakuntayhteysjaksolla jo tämän vuoden puolella.

Rippikouluryhmään otetaan noin 25 nuorta. Leirijako tehdään huomioiden mahdollisuuksien mukaan ilmoittautumislomakkeessa esitetyt leiritoiveet ja perustelut.

Tupakointi (ja muut tupakkatuotteet) ja päihteet ovat rippikoulussa kiellettyjä.

Rippikoulun tavoitteena on, että nuori vahvistuu uskossa kolmiyhteiseen Jumalaan, kasvaa rakkaudessa lähimmäiseen ja elää rukouksessa ja seurakuntayhteydessä. Rippikoulun aiheita ovat elämä, usko ja rukous. Rippikoulun tärkein oppikirja on Raamattu.

Kehitysvammaisten erityisrippikoulu järjestetään yhteistyössä Kouvolan rovastikunnan seurakuntien kanssa. Lisätietoja antaa diakonianviranhaltija Sirpa Pusila 0503871645.

Päivärippikoulu:
Päivärippikoulu Kausalan seurakuntakeskuksessa.
Messu ja kappelivierailu keväällä 2020.
Opetusjakso 15.-18.6. ja 22.-23.6.2020 klo 9-14. Ruokailu omin eväin.
Konfirmaatio 28.6.2020

Leiririppikoulut:
1. Leiririppikoulu: alkujakso 17.-19.4. ja leirijakso 2.-8.6.2020, Konfirmaatio 14.6.2020.
2. Leiririppikoulu: alkujakso 24.-26.4. ja leirijakso 10.-16.6.2020, Konfirmaatio 21.6.2020.
3. Leiririppikoulu: alkujakso 8.-10.5. ja leirijakso 3.-9.7.2020, Konfirmaatio 12.7.2020.

Kaikkien rippikoulujen konfirmaatiot järjestetään Iitin kirkossa (Iitintie 846) sunnuntaina klo 10.

Leirimaksu

Leiririppikoulun maksu on 100 €.

Leirimaksusta voi hakea vapautusta ottamalla yhteyttä seurakunnan diakoniatyöntekijään.

Päivärippikoulu on ilmainen.

Rippikoulu alkaa starttikirkolla 1. adventtisunnuntaina eli 1.12.2019 klo 10 Iitin kirkossa. Koko perhe on tervetullut mukaan jumalanpalvelukseen. Tuolloin saat seurakuntayhteysvihon.

Seurakuntayhteysjakso suoritetaan ennen alkujaksoa. Jakson tarkoitus on osallistua omassa seurakunnassa tapahtuvaan toimintaan ja jumalanpalveluselämään. Kaikki rippikoululaiset saavat seurakuntayhteysvihon, johon kerätään yhteensä 8 merkintää:

5 jumalanpalvelusmerkintää ja 3 muuta käyntiä.

Jumalanpalvelukset, yhteensä viisi:
Riparin starttikirkko Iitin kirkossa 1.12.19 klo 10- n. 11.45.

Rippikouluryhmien omat messuviikonloput: I 18.-19.1.2020, II 25.-26.1.2020, III 15.-16.2.2020 ja päiväripari 7.-8.3.2020. Lauantaina Kausalan seurakuntakeskuksen alakerrassa klo 14-17, messu- ja ehtoollisopetusta, seuraavan päivän messun valmistelua. Sunnuntaina messuun valmistautuminen ja osallistuminen Iitin kirkossa klo 9.30-12.15. Messuun kutsutaan vanhemmat mukaan, messun jälkeen nuoret tutustuvat kirkkoon ja vanhemmille oma tilaisuus seurakuntatalossa.

Kiirastorstain messu Iitin kirkossa 9.4.2020 klo 18 (tai jossain muussa kirkossa, varmista alkamisaika kyseisestä seurakunnasta).

2 jumalanpalvelusta tai messua, jotka voit käydä haluamanasi ajankohtana missä kirkossa vain.

Muut käynnit, yhteensä kolme:

Konsertti to 12.12.2019 klo 19 Kausalan seurakuntakeskuksessa, esiintyy NNS.

Tunti Aikalisässä tai osallistuminen Aikalisän Lisäaikaan
1 vapaavalintainen seurakunnan tilaisuus (esim. Aikalisän Lisäaika, raamattuluento,  kauneimmat joululaulut)

Jos olet ilmoittautunut rippikouluun muualle, käyt kuitenkin seurakuntayhteysjakson omassa kotiseurakunnassasi. Sen vuoksi pyydämme sinua ilmoittamaan omat tietosi linkin kautta ja valitsemaan vaihtoehdon ”käyn rippikoulun muualla”. Näin voimme lähettää sinulle tarvittavat tiedot ja ohjeet seurakuntayhteysjakson suorittamiseen.

- Täytä ilmoittautumislomake yhdessä huoltajasi kanssa
- Voit valita yhden kaverin, jonka kanssa pääset varmasti samaan ryhmään. Sopikaa, kumpi ilmoittautuu ensin ja saa kaverikoodin. Toinen laittaa saman koodin omaan ilmoittautumiseensa. Ilmoittautumisjärjestys ei vaikuta ryhmäjakoon.
- Tieto siitä, mihin rippikouluryhmään olet päässyt, lähetetään viimeistään viikolla 46 sähköpostitse ja kirjeenä.

Maksulinkki rippikoulumaksun maksamista varten lähetetään laskutussähköpostiin keväällä viikonloppuleirin jälkeen.

Lisätietoja rippikoulusta antaa:

Nuorisotyönohjaaja Tuula ”Umbro” Lehtoranta 0503871649, tuula.lehtoranta@evl.fi

Tervetuloa Rippikouluun!

Tervetuloa rippikouluun!

Rippikoulusta löytyy lisää tietoa täältä.

tuula.lehtoranta(at)evl.fi
Eerolantie 1
47400 Kausala

Tuula eli tuttavallisemmin Umbro huolehtii nuorten hyvinvoinnista ja hengellisestä elämästä