Iitin seurakunta myy tarjousten perusteella

Vanhan seurakuntatalon Iitin idyllisellä kirkonkylällä

Määräalan pinta-ala on noin 1750 m². Määräalalla sijaitsee vuonna 1898 rakennettu entinen ”pitäjäntupa”, joka on ollut seurakunnan käytössä seurakuntatalona vuodesta 1937.

Rakennus on puurakenteinen. Harjakatto on tiiltä. Runko on hirttä ja ulkoverhous ulkovuorilautaa. Sokkeli on luonnonkiveä. Lämmitys sähköpattereilla ja -puhaltimilla. Rakennuksessa on kolme kakluuniuunia. Rakennus on peruskorjattu 1988. Vuonna 2000 katon korjaus, ulkomaalaus ja lattioiden hionta. Vuonna 2015 rakennus on liitetty kunnan viemäriverkkoon. Käyttövesi tulee kunnan verkosta. 

Rakennus on yksikerroksinen kokoontumistila, jossa on kaksi erillistä salia, kaksi eteistä, kaksi saniteettitilaa, siivouskomero ja keittiö. Yläkerta on koko talon pituudelta rakentamatonta vinttitilaa. Sokkelissa on kolme erillistä pientä varastotilaa.

Pihapiirissä on vanhoja mäntyjä, pajuja, syreenejä ja kieloja luonnontilassa. Takapihalta ja ikkunoista avautuu näkymä Pappilanlahdelle.

Läheisyydessä on Iitin kunnan ylläpitämä venevalkama. Palveluja kirkonkylällä on kesäkahvilassa, perinteisessä jäätelökioskissa ja kirkossa. Lähistöllä sijaitsevat kesäteatteri, Radalla Hotelli ja Iitti Golfin kentät. Iitin kirkonkylä on vireä ja vilkas kesäpaikkakunta lukuisin mökkiläisineen.

Alueella on voimassa oleva Kausalan – Kirkonkylän osayleiskaava. Rakennus sijaitsee kaavassa suojellulla alueella. Suojelu merkintä tarkoittaa, että alueella on ympäristö säilytettävä. Kaavoituksesta voi tiedustella Iitin kunnan tekninen johtaja Harri Hoffren, harri.hoffren@iitti.fi tai puh. 040 485 4037.

Kiinteistö sijaitesse kaavan mukaan palvelujen alueella. Mikäli ostaja haluaa käyttää rakennusta kotinaan, niin kaava edellyttää poikkeusluvan hakemista. Seurakunta laittaa poikkeuslupahakemuksen vireille Iitin kunnassa.

Määräalan kaupasta päättää kirkkovaltuusto. Ostaja vastaa lohkomiskustannuksista.

Suljetut tarjoukset pyydetään toimittamaan 3.10.2023 klo 12 mennessä osoitteella: Iitin seurakunta, kirkkoneuvosto, Eerolantie 1, 47400 Kausala. Kuoreen merkintä ”määräalan tarjous”.

Seurakunta pidättää oikeuden hyväksyä tai hylätä tehdyt tarjoukset. Kirkkoneuvosto on asettanut kiinteistökaupan pohjahinnaksi 80.000 euroa. Tarjous on esitettävä euromääräisenä. Kauppaan ei sisälly irtainta omaisuutta.

Näyttö: sopimuksen mukaan.

Osoite: Kuoppaniementie 7, 47520 Iitti

Tiedustelut: talouspäällikkö p. 050-3871644 tai iiris.maenpaa@evl.fi.

                                                                                       Kirkkoneuvosto

Kuvia seurakuntatalosta ja ympäristöstä:

Kakluunien kunto: 

Sali A jossa 2 uunia, molemmissa pohjasaumoissa raot jotka korjattava, muuten olisi käyttökuntoisia. Kuva uunien pohjalta

Sali B uunin takaseinän tiilet romahtaneet, vaatii korjauksen, samoin pohjasauman raot. Kuva uunin sisältä

Kaikissa piiput muuten kunnossa, mutta jokaisessa naakan pesä. Vaatii siis puhdistamisen. Nuohooja ei nyt alkanut tyhjentämään vaan jätettiin pellit auki, pesät voi romahtaa itsekseen alas uuniin, jolloin ne on helposti siivottavissa.

Koko rakennuksen kuva               Pohjapiirros

Kuva päädystä                               Korjaustarvekatselmus

Kuva toisesta päädystä

Kuva takapihalta

Kuva takapihalta kauempaa

Maisema ikkunasta

Maisema pihalta

Sali1 ja toinen kuva

Sali2

Keittiö

Keittiö toinen suunta

Eteinen

Wc eteinen

Ullakko

Radon mittaustulos

Lohkottavan alueen alustava kartta

Myynnissä oleva Iitin kirkonkylän seurakuntatalon kuva.
Iitin kirkonkylän seurakuntatalo