Diakoniatyö palvelee monenlaisia ryhmiä

Diakoniatyö auttaa ja tukee erilaisissa ongelmissa. Diakoniatyö osallistuu moniin seurakunnan eri toimintoihin. Diakoniatyöntekijät vastaavat ammattitaidollaan myös monien erityisryhmien tarpeisiin.

Keva-kerho

Keva-kerho kokoontuu kerran kuussa keskiviikkona klo 10-12 Kahvituvassa Sirpa Pusilan johdolla. Kerho on tarkoitettu kehitysvammaisille ja heidän parissaan työskenteleville. Ohjelmassa on päivästä riippuen tietovisailua, muisteluita, levyraati, askartelua ja joka kerralla on myös hartaus.

Iittikodin kerho

Iittikodin asukkaille on kehitysvammaisten kerho kerran kuukaudessa Sirpa Pusilan vetämänä. Kerhoa pidetään yhteistyössä Kausalan kansalaisopiston opettajan Virpi Kalliolan kanssa. Kerho kokoontuu askartelun, keskustelun ja hartauden merkeissä.

Diakoniapiirit

Erityisryhmien lisäksi diakoniatyöntekijät pitävät avoimia diakoniapiirejä. Erottajan diakoniapiiri kokoontuu noin kerran kuukaudessa vetäjänä Sirpa Pusila.

Seurakuntapiirit

Vuolenkosken ja Säyhteen seurakuntapiirit kokoontuvat noin kerran kuukaudessa yhteistyössä lähetyksen kanssa.

Diakoninen perhetyö

Perhearkeen voi liittyä monenlaisia haasteita, joihin on saatavilla apua ja tukea. Diakoninen perhetyö lähtee perheen omista tarpeista. Perhetyössä pyritään huomioimaan perheen kokonaistilanne ja löytämään keinoja, joilla perheen tilannetta pystyttäisiin kokonaisvaltaisesti tukemaan. Apua ja tukea voi saada perheen kriiseissä, parisuhdekysymyksissä, kun tarvitaan tukea vanhemmuuteen, yksinäisyyteen tai vain juttuseuraa. Perhetyössä auttamisen keinoja on mm. keskusteluapu, sosiaalinen ohjaus, verkostoyhteistyö, erilaiset ryhmät, leirit ja retket sekä taloudellinen apu. Diakoninen perhetyö on maksutonta, kirkon jäsenyydestä riippumatonta matalan kynnyksen palvelua.

Iitin seurakunnassa työskentelee perhetyötä tekevä diakoniatyöntekijä:

Sirkku Lindstam
sirkku.lindstam@evl.fi
050 387 1648

 

polku
"Sinun hyvä henkesi johdattakoon minua tasaista tietä." (Ps.143:10)

Ota yhteyttä

Diakonian viranhaltija, Juko ry:n luottamusmies
sirpa.pusila(at)evl.fi
Eerolantie 1
47400 Kausala
Diakonian viranhaltija
sirkku.lindstam(at)evl.fi
Eerolantie 1
47400 Kausala