Haudanhoito

Sopimushaudan kukkahoitoon kuuluu kukkapesän kunnostaminen, kukkien istuttaminen, lannoitus ja kastelu, kuihtuneiden kukkien nyppiminen, tarvittaessa kasvinsuojelu, istutusalueen kanttaus, rikkaruohojen kitkeminen sekä haudan pinnan haravointi.

Sopimushaudan kasteluhoitoon kuuluu kastelu ja haudan pinnan siistiminen. Kastelusta huolehditaan siten, että kasvit näyttävät elinvoimaisilta ja ettei kukintojen tai kasvualustan ulkonäkö ole kärsinyt. Kastelun aiheuttamat kasvualustan, roskien yms. valumat siistitään vähintään kerran viikossa.

Hautojen hoitokausi on 1.5.-30.9. Toukokuun aikana sopimushautojen (kukkahoidot) kukkapesät kunnostetaan ja lannoitetaan kukkahoidon varanneille haudoille. Kesäkukkien istutus aloitetaan kesäkuun 10. päivän tienoilla. Istutukset etenevät osastoittain ja ovat valmiita juhannukseen mennessä. Kasteluhoito aloitetaan 1.6. alkaen.

Kuvassa punaisia kukkia haudalla.
Hautakiven edessä punaisia kukkia.

KESÄHOITOHINNASTO 2022

Kukkahoito (nurmipintaiset haudat) sisältää kesäkukat, kastelun, kukkien nyppimisen ja haudan pinnan haravoinnin.

1 paikka /hauta                                                50,00 euroa

Seuraavat paikat/hauta                                  30,00 euroa

Kukkahoito (hiekkapintaiset haudat) sisältää kesäkukat, kastelun, kukkien ja rikkaruohojen nyppimisen, haudan pinnan haravoinnin sekä tarvittaessa hiekan lisäämisen haudalle.

1 paikka /hauta                                                70,00 euroa

Seuraavat paikat/hauta                                  30,00 euroa

Halutessanne voitte ostaa lisäkukkia hoitoon kuuluvien kukkien lisäksi.

Isot kukat (verenpisara)                                   7,00 euroa kpl

Pienet kukat (hopealehti, kesäbegonia)       4,00 euroa kpl

Perennahoito sisältää perennan (esim. kuunlilja, jaloangervo), perennan hoidon, kastelun ja haudan haravoinnin. Perennan hinta laskutetaan vain ensimmäisenä vuonna. Mikäli hoito päättyy, seurakunta poistaa perennan.

1-2 paikkaa/hauta                                           45,00 euroa, lisäksi perenna 10 €/kpl

3 tai enemmän paikkoja/hauta                     65,00 euroa, lisäksi perenna 10 €/kpl

Kasteluhoito sisältää haudalla olevien kukkien kastelun sekä haudan pinnan haravoinnin.

1-2 paikkaa/hauta                                           40,00 euroa

3 tai enemmän paikkoja/hauta                     55,00 euroa

Nurmihaudoilla kaikkiin hoitomuotoihin sisältyy nurmikon leikkaus.

Peruskunnostus hinnoitellaan haudan leveyden mukaan.

1-2 metriä                                                       110,00 euroa

jokainen seuraava metri                                 30,00 euroa