Ikkuna Jumalan todellisuuteen - Minuuttihartaus

Jumalanpalvelus - mitä siellä tapahtuu? Rukous - sydämen puhetta Jumalalle Sana sinulle - hartaus joka pyhäpäivälle Hartaudet Horisontti Yle AreenaPisara Yle Areena

JUMALA PITÄÄ MEISTÄ HUOLEN!

Kirkkovuoden ajankohtamme muistuttaa meitä sekä kiitollisuuden aiheista, että Jumalan huolenpidosta. Näinä päivinä moni miettii, voiko niin todella uskoa, että Hän pitää meistä huolen. Tunnustettava on, että monin kohdin elämää olen kyllä sitä itsekin joutunut luottamusta siihen erikseen pyytämään. Omat voimat eivät ole riittäneet.

Vakavat sairaudet, suuret taloudelliset haasteet ja ihmissuhderistiriidat ovat vain joitain esimerkkejä niistä monista asioista, jotka saavat ihmisen Jumalan huolenpitoa epäilemään. Palvellessani aiemmin elämässäni päätoimisessa kriisipalvelutyössä, saatoin havaita, että kaikkiaan sellaisten asioiden lista on todella pitkä. Surullisen pitkä.

Kun sitten käännän katseeni varsin moniin ihmisiin ja herkän inhimillisiin tilanteisiin, joissa ihmiset ovat saaneet avun lähes ylipääsemättömältä tuntuneisiin tilanteisiin, huomaan, että usein avun saajat ovat kokeneen nimenomaan Jumalan heitä auttaneen. Näin myös omalla kohdallani. Ei toki niin, että kaikkia toiveitani olisi täytetty, mutta kokonaisuutena koen kuitenkin suurta kiitollisuutta. Sekä omasta puolestani, että niistä lähimmäisistä, jotka ovat avun saaneet. Samoin ihmisistä, jotka ovat sitä välittäneet.

Olen myös kokenut, miten erittäin aralla mielellä oleva ihminen on saanut armon pyytää Jeesusta omaan elämäänsä ja sydämeensä Vapahtajakseen ja Herrakseen. Sekä antamaan täyden armon ja pitämään huolta. Ja saanut monella tavalla arvokkaan avun elämäänsä. Siksi uskallan rohkaista jokaista arkaa ja pientä ihmistä. Jumala voi auttaa! Jeesus lupaa, ettei aja ketään luokseen tulevaa pois. Samoin, että Hänen kauttaan Jumalan tykö tuleva ihminen todella pelastuu. (Joh. 10:9) Turvataan siis yhdessä Häneen ja pyydetään todellista Hyvää Paimenta meidänkin elämäämme, huolehtimaan meistä myös nyt alkaneena syksynä. Mitä ikinä se tuokaan tullessaan.

Kaikkivaltiaalla on edelleen valta meitä suojella, varjella ja johdattaa. (Fil. 4:6-7)

Petri Välimäki

sielunhoidon ja varustavien aineiden kouluttaja, pastori

Perheniemen opisto

Hengellinen pohdiskelu

Uskonelämä sisältää usein enemmän kysymyksiä kuin vastauksia. Omaan hengelliseen pohdiskeluun voi etsiä rinnallakulkijaa ja kanssaihmettelijää seurakunnasta. Myös internet tarjoaa monenlaisia sivuja oman uskonelämän tueksi. Tärkeintä on se, että uskaltaa rohkeasti kysellä ja etsiä.

Tiedon etsinnän voi aloittaa täältä:

Seurakunnan jäsenyyttä voi pohtia vaikkapa tämän linkin avulla.

Areiopagi on suomalainen nettijulkaisu, jossa pohditaan uskon ja tieteen välisiä kysymyksiä.

Reasonable faith on englanninkielinen nettisivusto, jossa käsitellään laajasti tieteen ja uskon välisiä kysymyksiä.