Ikkuna Jumalan todellisuuteen - Minuuttihartaus

Jumalanpalvelus - mitä siellä tapahtuu? Rukous - sydämen puhetta Jumalalle Sana sinulle - hartaus joka pyhäpäivälle Hartaudet Horisontti Yle AreenaPisara Yle Areena

Mitä mä pelkään?

Viikonloppuna järjestetään Maata näkyvissä –festarit Turussa. Se on pohjoismaiden suurin kristillinen nuorten tapahtuma. Tapahtuma kerää vuosittain tuhansia nuoria paikalle. Tämän vuoden teema on ”Mitä mä pelkään”. Eräänä lauantai-iltana pohdimme tätä kysymystä Aikalisässä.

Esille tuli monenlaisia pelkoja: Pimeää, kun ei voi nähdä mitä on vastassa. Isoja muutoksia elämässä. Menettämistä: läheisten, ystävän, jonkun hyvän mitä elämässä on. Tulevaisuutta ja kuolemaa, kun ei voi olla varma mitä on tulossa ja milloin. Yksin jäämistä. Pellejä ja hämähäkkejä. Jotkut eivät pelänneet mitään.

Pohdittiin myös sitä mistä pelko johtuu. Epävarmuus, tietämättömyys ja turvattomuus tuovat pelkoa.

Olen kuullut sanottavan, että Raamatussa sanotaan ”älä pelkää” niin monta kertaa, että niitä riittää vuoden jokaiselle päivälle. Älä pelkää, Jumala on kanssasi ja saat jättää kaiken Hänelle. Se on lohduttavaa, tuo turvaa. Ei ole mitään hätää, Jumala on kanssani. Vaikka tietääkin, että Jumalalla on kaikki hallussa saattaa silti pelottaa. Hienoa on ymmärtää, että vaikka mä pelkään, Jumalalla on kaikki hallussa ja Hän on vieressä.

Olin muutama päivä sitten lentokoneessa, nousu oli kovan tuulen takia melko huojuva. Vierustoverini kysyi minulta: ”Onko nyt liian myöhäistä ottaa yhteyttä yläkertaan?” Oli ilo vastata, ettei milloinkaan ole myöhäistä ja yhteys on jo päällä.

Pelotti tai ei, Jumala on luvannut olla kanssamme joka päivä. Toivottavasti sinäkin haluat pitää yhteyden päällä koko ajan, Jumalan puolelta se on auki.

Maata näkyvissä –festareiden tämän vuoden tunnuslaulussa Kotiinpalaajat-yhtye laulaa näin:

”Mitä mä pelkään, miksi mä en nää.
Mitä mä pelkään, kun sä oot siinä.
Mitä mä pelkään, oon hengissä sentään.
Et mua hylkää.
Mitä mä pelkään, miksi mä en nää.
Kun sä oot siinä, yksin mä en jää.
Vaikka mä pelkään, sä oot siinä ihan lähellä.”

Tuula Lehtoranta
Iitin seurakunta

Hengellinen pohdiskelu

Uskonelämä sisältää usein enemmän kysymyksiä kuin vastauksia. Omaan hengelliseen pohdiskeluun voi etsiä rinnallakulkijaa ja kanssaihmettelijää seurakunnasta. Myös internet tarjoaa monenlaisia sivuja oman uskonelämän tueksi. Tärkeintä on se, että uskaltaa rohkeasti kysellä ja etsiä.

Tiedon etsinnän voi aloittaa täältä:

Seurakunnan jäsenyyttä voi pohtia vaikkapa tämän linkin avulla.

Areiopagi on suomalainen nettijulkaisu, jossa pohditaan uskon ja tieteen välisiä kysymyksiä.

Reasonable faith on englanninkielinen nettisivusto, jossa käsitellään laajasti tieteen ja uskon välisiä kysymyksiä.