Ikkuna Jumalan todellisuuteen - Minuuttihartaus

Jumalanpalvelus - mitä siellä tapahtuu? Rukous - sydämen puhetta Jumalalle Sana sinulle - hartaus joka pyhäpäivälle Hartaudet Horisontti Yle AreenaPisara Yle Areena

Usko Jeesukseen

Rippikoulu uuden ryhmän kanssa on alkanut. Istumme ringissä, katselen rippikoululaisia. Luojan luomat ihmeet, hienoa että olet siinä. Olen kiitollinen, että saan olla tässä tehtävässä. Saan julistaa evankeliumia ja opettaa siitä uskosta johon meidän on kastettu. Toisaalta vähän mietin, mitähän tästä tulee. Jeesus ei välttämättä ole ykkös idoli nuorten keskuudessa.

Siinä minä yritän vakuuttavasti kertoa nuorille, että olet Luojan luoma ihme. Hän rakastaa sinua suunnattomasti. Vaikka sinä et olisi kiinnostunut Jumalasta, Hän on kiinnostunut sinusta. Ilmeistä on vaikea päätellä miten sanat uppoavat, luulen että ainakin joku kuuntelee. Saan olla Jumalan sanan ja rakkauden välittäjänä, minun ei tarvitse huolehtia muusta. Saan tässäkin hetkessä luottaa, että Jumala on läsnä ja vaikuttaa. Jumala synnyttää uskon, me voimme vastata kyllä tai ei. Usko on lahja, paras lahja kaikista.

Olisiko ollut helpompaa uskoa Jeesukseen, jos olisi ollut paikan päällä kuulemassa ja näkemässä. Ehkä, ehkä ei. Tuolloinkin Jumala käytti ihmisiä sanan levittäjinä. Samarialainen nainen kertoi toisille, hänen ja Jeesuksen kohtaamisesta. Monet uskoivat Jeesukseen kuultuaan naisen todistavan. Ja useat kiinnostuivat Jeesuksesta ja uskoivat kun kuulivat Hänen puhuvan.

Sinutkin on kutsuttu Jumalan sanan ja rakkauden levittäjäksi. Anna uskon näkyä, kerro siitä toisille. Älä ajattele ettet osaa, Jumala voi käyttää meitä monenlaisissa paikoissa monella tavalla. Kerro kohtaamisestasi Jeesuksen kanssa, aivan kuin samarialainen nainen. Jeesus me saadaan kohdata Raamatussa Vapahtajana ja tuntea Hänen vaikutuksensa elämässä.

Jätän rippikoululaiset ja sinut Taivaan Isän huomaan. Rukoilen puolestanne, se on parasta mitä voin tehdä.

Jumalan haltuun anna
nyt tiesi, tarpeesi
ja Herran huomaan kanna
surusi, murheesi.
Hän, joka sinut loi,
sinulle hengen soi,
tarpeesi kaikki tietää.
Hän auttaa tahtoo, voi.
VK 389:1

Tuula Lehtoranta
Iitin seurakunta

Hengellinen pohdiskelu

Uskonelämä sisältää usein enemmän kysymyksiä kuin vastauksia. Omaan hengelliseen pohdiskeluun voi etsiä rinnallakulkijaa ja kanssaihmettelijää seurakunnasta. Myös internet tarjoaa monenlaisia sivuja oman uskonelämän tueksi. Tärkeintä on se, että uskaltaa rohkeasti kysellä ja etsiä.

Tiedon etsinnän voi aloittaa täältä:

Seurakunnan jäsenyyttä voi pohtia vaikkapa tämän linkin avulla.

Areiopagi on suomalainen nettijulkaisu, jossa pohditaan uskon ja tieteen välisiä kysymyksiä.

Reasonable faith on englanninkielinen nettisivusto, jossa käsitellään laajasti tieteen ja uskon välisiä kysymyksiä.