Jumalanpalvelus ja uskonelämä

Vanhastaan on opetettu, että uskonelämä rakentuu neljän peruspilarin varaan: raamatun lukemisen, ehtoollisen viettämisen, rukouksen ja seurakuntayhteyden.

Messu on seurakunnan yhteinen juhla

Jumalanpalveluksia voi seurata myös livestriimattuna tai katsoa tallennettuna jälkeenpäin seurakunnan facebook -sivulla. Striimattavista jumalanpalveluksista infotaan tarkemmin aina Iitinseutu -lehden kirkollisissa tai seurakunnan nettisivujen tapahtumat -osiossa.

Messussa muistetaan rukoillen ja kynttilät sytyttäen viikon aikana hautaan siunattuja, kastettuja ja avioliittoon aikovia. Seurakuntalaisten rukousaiheet ja esirukouspyynnöt tuodaan yhteiseen rukoukseen. Jätä meille oma esirukouspyyntösi.

Messu pidetään pääsääntöisesti kirkossa, mutta talvikautena (marras-helmikuu), aina kuukauden ensimmäisenä sunnuntaina,  Kausalan seurakuntakeskuksessa. Samoin myös niissä tilanteissa, kun useita pyhiä on peräkkäin.

Messuun saa tulla sellaisena kuin on, kaikkine ajatuksineen ja pyyntöineen. Tervetuloa!

Nettiraamattupiiri

Raamattupiiri jatkuu taas syksyllä.

Ison Kirjan lisälehdillä -luennot

Syksyllä 2022 alkaa uusi luentosarja, jossa tutustutaan Vanhan testamentin apokryfisiin kirjoihin.

Rukouspiiri

Kaikille avoin rukouspiiri kookoontuu Kahvituvassa keskiviikkoisin klo 12. Rukoilemme ajankohtaisten asioiden ja juuri sinulle tärkeiden aiheiden puolesta. Mukana voi olla myös hiljaisessa rukouksessa. Tervetuloa kaikenikäiset!

Kahvituvan hartauden ja markkinahartaudet

Hartaudet pidetään Kahvituvalla aina perjantaisin klo 14 ja markkinatiistaina eli joka kuukauden ensimmäisenä tiistaina klo 10. Tervetuloa hetkeksi hiljentymään Jumalan sanan äärelle.

Kinkerit

Kinkerit, lukukinkerit tai kylälukuset ovat edelleen käytössä Iitin seurakunnassa. Aikoinaan kinkereillä tentattiin osallistujien lukutaitoa sekä Raamatun että katekismuksen tuntemusta. Vanhan kansan muistissa saattaa vieläkin kummitella tapauksia joissa läksynsä huonosti osaava laitettiin pöydän alle miettimään. Nykyään kinkerit ovat pikemminkin kyläyhteisöjen kokoontumisia ja sosiaalisia tilaisuuksia. Toki kinkereillä lauletaan virsiä, luetaan Raamattua ja käsitellään jotakin kristinoppiin liittyvää aihetta.

Kinkereitä toteutetaan jälleen mahdollisuuksien mukaan maalis-huhtikuun aikana niillä kylillä, joissa on isompi kokoontumistila, ja jatkaa touko-kesäkuun aikana mahdollisesti kodeissa ja ulkotiloissa. Vuoden 2022 kinkeriaiheena on ”Vastuu kotiseurakunnasta”, liittyen osaltaan myös syksyllä pidettäviin seurakuntavaaleihin.

mikko.pelkonen(at)evl.fi
Kappalainen