Jumalanpalvelus ja uskonelämä

Vanhastaan on opetettu, että uskonelämä rakentuu neljän peruspilarin varaan: raamatun lukemisen, ehtoollisen viettämisen, rukouksen ja seurakuntayhteyden.

Messu on seurakunnan yhteinen juhla

HUOM! Jumalanpalveluksiin Iitin kirkossa voi jälleen osallistua. Huolehditaan edelleen riittävistä etäisyyksistä, käsihygieniasta ja kasvomaskien käytöstä. Jumalanpalveluksia voi seurata myös livestriimattuna tai katsoa tallennettuna jälkeenpäin seurakunnan facebook -sivulla.

Messussa muistetaan rukoillen ja kynttilät sytyttäen viikon aikana hautaan siunattuja, kastettuja ja avioliittoon aikovia. Seurakuntalaisten rukousaiheet ja esirukouspyynnöt tuodaan yhteiseen rukoukseen. Jätä meille oma esirukouspyyntösi.

Messu pidetään pääsääntöisesti kirkossa, mutta talvikautena (marras-helmikuu), aina kuukauden ensimmäisenä sunnuntaina,  Kausalan seurakuntakeskuksessa. Samoin myös niissä tilanteissa, kun useita pyhiä on peräkkäin.

Messuun saa tulla sellaisena kuin on, kaikkine ajatuksineen ja pyyntöineen. Tervetuloa!

Nettiraamattupiiri

Kokoontuu 15.9. alkaen joka keskiviikko klo 18-19.

Mukaan pääset joko tulemalla seurakuntakeskuksen neuvottelutilaan (sisäänkäynti diakoniatoimiston ovesta) tai etänä osoitteessa:
Tämän jälkeen kirjoita valkoiseen ruutuun nimesi ja paina sen jälkeen sinistä ruutua, jossa lukee "join meeting" ja olet mukana.

Tervetuloa lukemaan Raamattua!

Iso kirja kannesta kanteen -raamattuluennot

Luentosarjassa käydään koko Raamattu läpi kannesta kanteen. Jatkamme Paavalin kirjeiden parissa. Luennot pidetään joka toinen maanantai klo 18-19 seurakuntakeskuksen salissa. Syksyn luentosarja alkaa maanantaina 27.9.

-27.9. Kirjeet efesolaisille ja filippiläisille

-11.10. Kirjeet kolossalaisille ja Filemonille

-25.10. Kirjeet tessalonikalaisille

-8.11. Pastoraalikirjeet (1. ja 2.Tim., Tit)

Luentoja voi seurata myös striimattuna seurakunnan facebook-sivulla.

Rukouspiiri

Kaikille avoin rukouspiiri kookoontuu Kahvituvassa keskiviikkoisin klo 13 ja torstaisin klo 12. Rukoilemme ajankohtaisten asioiden ja juuri sinulle tärkeiden aiheiden puolesta. Mukana voi olla myös hiljaisessa rukouksessa. Tervetuloa kaikenikäiset!

Kahvituvan hartauden ja markkinahartaudet

Hartaudet pidetään Kausalan seurakuntakeskuksella aina perjantaisin klo 14 ja markkinatiistaina eli joka kuukauden ensimmäisenä tiistaina klo 10. Tervetuloa hetkeksi hiljentymään Jumalan sanan äärelle. TAUOLLA - jatkuu taas koronatilanteen salliessa.

Kinkerit

Kinkerit, lukukinkerit tai kylälukuset ovat edelleen käytössä Iitin seurakunnassa. Aikoinaan kinkereillä tentattiin osallistujien lukutaitoa sekä Raamatun että katekismuksen tuntemusta. Vanhan kansan muistissa saattaa vieläkin kummitella tapauksia joissa läksynsä huonosti osaava laitettiin pöydän alle miettimään. Nykyään kinkerit ovat pikemminkin kyläyhteisöjen kokoontumisia ja sosiaalisia tilaisuuksia. Toki kinkereillä lauletaan virsiä, luetaan Raamattua ja käsitellään jotakin kristinoppiin liittyvää aihetta.

Vallalla olevista rajoituksista johtuen vuoden 2021 kinkerikautta ei voida nyt aloittaa. Seuraamme koronatilanteen kehittymistä.

mikko.pelkonen(at)evl.fi
Kappalainen