Jumalanpalvelus ja uskonelämä

Vanhastaan on opetettu, että uskonelämä rakentuu neljän peruspilarin varaan: raamatun lukemisen, ehtoollisen viettämisen, rukouksen ja seurakuntayhteyden.

 

Jumalanpalvelus on seurakunnan yhteinen juhla

Jumalanpalveluksia voi seurata myös livestriimattuna tai katsoa tallennettuna jälkeenpäin seurakunnan facebook -sivulla. Striimattavista jumalanpalveluksista infotaan tarkemmin aina Iitinseutu -lehden kirkollisissa tai seurakunnan nettisivujen tapahtumat -osiossa.  

Jumalanpalveluksessa muistetaan rukoillen ja kynttilät sytyttäen viikon aikana hautaan siunattuja, kastettuja ja avioliittoon aikovia. Seurakuntalaisten rukousaiheet ja esirukouspyynnöt tuodaan yhteiseen rukoukseen. Jätä meille oma esirukouspyyntösi.

Jumalanpalvelukset pidetään pääsääntöisesti kirkossa. Kausalan seurakuntakeskuksessa jumalanpalveluksia pidetään noin kerran kuukaudessa. Samoin myös niissä tilanteissa, kun useita pyhiä on peräkkäin.

Jumalanpalvelukseen saa tulla sellaisena kuin on, kaikkine ajatuksineen ja pyyntöineen. Tervetuloa!

 

Nettiraamattupiiri

Raamattupiiri on tauolla.

 

Raamattuluennot: Jeesus

Syksyn 2023 raamattuluentojen aihe on Jeesus. Tarkastelemme Jeesuksen elämää eri näkökulmista. Luennot pidetään Kausalan seurakuntakeskuksella klo 18-19. Syksyn ohjelma päivittyy tänne myöhemmin.

 

Rukouspiiri

Kaikille avoin rukouspiiri kookoontuu Kahvituvassa keskiviikkoisin klo 12. Rukoilemme ajankohtaisten asioiden ja juuri sinulle tärkeiden aiheiden puolesta. Mukana voi olla myös hiljaisessa rukouksessa. Tervetuloa kaikenikäiset!

 

Kahvituvan hartauden ja markkinahartaudet

Hartaudet pidetään Kahvituvalla aina perjantaisin klo 14 ja markkinatiistaina eli joka kuukauden ensimmäisenä tiistaina klo 10. Tervetuloa hetkeksi hiljentymään Jumalan sanan äärelle. 

 

Kinkerit

Kinkerit, lukukinkerit tai kylälukuset ovat edelleen käytössä Iitin seurakunnassa. Aikoinaan kinkereillä tentattiin osallistujien lukutaitoa sekä Raamatun että katekismuksen tuntemusta. Vanhan kansan muistissa saattaa vieläkin kummitella tapauksia joissa läksynsä huonosti osaava laitettiin pöydän alle miettimään. Nykyään kinkerit ovat pikemminkin kyläyhteisöjen kokoontumisia ja sosiaalisia tilaisuuksia. Toki kinkereillä lauletaan virsiä, luetaan Raamattua ja käsitellään jotakin kristinoppiin liittyvää aihetta.

Kinkerikausi pyörähtää taas käyntiin. Haluatko järjestää kinkerit kylälläsi keväällä tai kesällä 2023? Ota yhteyttä Ville Hiltuseen (puh. 0503871642) ja sovitaan tarkemmin. 

Ota yhteyttä

Kirkkoherra
mikko.pelkonen(at)evl.fi
Eerolantie 1
47400 Kausala
Kappalainen
ville.hiltunen(at)evl.fi
Eerolantie 1
47400 Kausala
Vs Seurakuntapastori
charlotta.ihebom(at)evl.fi
Eerolantie 1
47400 Kausala