Jumalanpalvelus ja uskonelämä

Vanhastaan on opetettu, että uskonelämä rakentuu neljän peruspilarin varaan: raamatun lukemisen, ehtoollisen viettämisen, rukouksen ja seurakuntayhteyden.

Messu on seurakunnan yhteinen juhla

HUOM! Vallitsevasta koronatilanteesta johtuen jumalanpalvelukset striimataan nettiin katsottavaksi. Jumalanpalveluksia voi seurata joko livestriimattuna tai katsoa tallennettuna jälkeenpäin seurakunnan facebook -sivulla.

Messussa muistetaan rukoillen ja kynttilät sytyttäen viikon aikana hautaan siunattuja, kastettuja ja avioliittoon aikovia. Seurakuntalaisten rukousaiheet ja esirukouspyynnöt tuodaan yhteiseen rukoukseen. Jätä meille oma esirukouspyyntösi.

Messu pidetään pääsääntöisesti kirkossa, mutta talvikautena (marras-helmikuu), aina kuukauden ensimmäisenä sunnuntaina,  Kausalan seurakuntakeskuksessa. Samoin myös niissä tilanteissa, kun useita pyhiä on peräkkäin.

Messuun saa tulla sellaisena kuin on, kaikkine ajatuksineen ja pyyntöineen. Tervetuloa!

Iso kirja kannesta kanteen -raamattuluennot

Luentosarjassa käydään koko Raamattu läpi kannesta kanteen. Luentosarja jatkuu taas syyskuussa 2021.

Rukouspiiri

Kaikille avoin rukouspiiri kookoontuu Kahvituvassa keskiviikkoisin klo 12.30. Rukoilemme ajankohtaisten asioiden ja juuri sinulle tärkeiden aiheiden puolesta. Mukana voi olla myös hiljaisessa rukouksessa. Tervetuloa kaikenikäiset!

Kahvituvan hartauden ja markkinahartaudet

Hartaudet pidetään Kausalan seurakuntakeskuksella aina perjantaisin klo 14 ja markkinatiistaina eli joka kuukauden ensimmäisenä tiistaina klo 10. Tervetuloa hetkeksi hiljentymään Jumalan sanan äärelle. TAUOLLA - jatkuu taas koronatilanteen salliessa.

Kinkerit

Kinkerit, lukukinkerit tai kylälukuset ovat edelleen käytössä Iitin seurakunnassa. Aikoinaan kinkereillä tentattiin osallistujien lukutaitoa sekä Raamatun että katekismuksen tuntemusta. Vanhan kansan muistissa saattaa vieläkin kummitella tapauksia joissa läksynsä huonosti osaava laitettiin pöydän alle miettimään. Nykyään kinkerit ovat pikemminkin kyläyhteisöjen kokoontumisia ja sosiaalisia tilaisuuksia. Toki kinkereillä lauletaan virsiä, luetaan Raamattua ja käsitellään jotakin kristinoppiin liittyvää aihetta.

Vallalla olevista rajoituksista johtuen vuoden 2021 kinkerikautta ei voida nyt aloittaa. Seuraamme koronatilanteen kehittymistä.