Jumalanpalvelus ja uskonelämä

Vanhastaan on opetettu, että uskonelämä rakentuu neljän peruspilarin varaan: raamatun lukemisen, ehtoollisen viettämisen, rukouksen ja seurakuntayhteyden.

Messu on seurakunnan yhteinen juhla

Kellot kutsuvat sunnuntaisin klo 10 messuun. Joka pyhä seurakunta kokoontuu kuulemaan Jumalan sanaa, viettämään ehtoollista, rukoilemaan, laulamaan yhdessä ja ylistämään Jumalaa. Saamme olla hetken Jumalan palveltavina ja lähteä matkaan palvellen.

Messussa muistetaan rukoillen ja kynttilät sytyttäen viikon aikana hautaan siunattuja, kastettuja ja avioliittoon aikovia. Seurakuntalaisten rukousaiheet ja esirukouspyynnöt tuodaan yhteiseen rukoukseen. Jätä meille oma esirukouspyyntösi.

Messu pidetään pääsääntöisesti kirkossa, mutta talvikautena (marras-helmikuu), aina kuukauden ensimmäisenä sunnuntaina,  Kausalan seurakuntakeskuksessa. Samoin myös niissä tilanteissa, kun useita pyhiä on peräkkäin.

Messuun saa tulla sellaisena kuin on, kaikkine ajatuksineen ja pyyntöineen. Tervetuloa!

Iso kirja kannesta kanteen -raamattuluennot

Luentosarjassa nimensä mukaisesti käydään koko Raamattu läpi kannesta kanteen. Syksyllä 2019 tutustutaan Vanhan testamentin profeetta kirjoihin. Luentojen ajankohdat tulevat tänne myöhemmin.

Rukouspiiri

Kaikille avoin rukouspiiri kookoontuu Kahvituvassa joka torstai klo 12. Rukoilemme lähetystyön, ajankohtaisten asioiden ja juuri sinulle tärkeiden aiheiden puolesta sekä tietysti kiitämme ja ylistämme Jumalaa. Mukana voi olla myös hiljaisessa rukouksessa. Tervetuloa kaikenikäiset!

Kinkerit

Kinkerit, lukukinkerit tai kylälukuset ovat edelleen käytössä Iitin seurakunnassa. Aikoinaan kinkereillä tentattiin osallistujien lukutaitoa sekä Raamatun että katekismuksen tuntemusta. Vanhan kansan muistissa saattaa vieläkin kummitella tapauksia joissa läksynsä huonosti osaava laitettiin pöydän alle miettimään. Nykyään kinkerit ovat pikemminkin kyläyhteisöjen kokoontumisia ja sosiaalisia tilaisuuksia. Toki kinkereillä lauletaan virsiä, luetaan Raamattua ja käsitellään jotakin kristinoppiin liittyvää aihetta.

Uusi kinkerikausi pyörähtää käyntiin taas keväällä 2019. Kinkerien aiheena on "Vanha seurakunta uuden edessä" ja kinkerivirtenä on virsi numero 197.