Uutislistaukseen

Koronavirusepidemian vaikutus Iitin seurakunnan toimintaan (uudet ohjeet 31.5.2020 asti)

Jumalanpalveluksiin voi osallistua vain netissä, työntekijöiltä voi pyytää apua

Iitin seurakunta noudattaa maamme hallituksen päätöksiä ja piispojen ohjeistuksia koronavirusepidemian torjumiseksi. Seurakuntien normaali viikkotoiminta keskeytetään toistaiseksi, mutta siirretään osittain verkossa tapahtuvaksi. Kirkolliset toimitukset hoidetaan poikkeusjärjestelyin, kun toimituksessa voi olla paikalla enintään 10 ihmistä.

Jumalanpalvelukset pidetään sunnuntaisin ja pyhäpäivisin klo 10 sanajumalanpalveluksina siten, että paikalla ovat vain jumalanpalveluksen toimittajat. Jumalanpalvelukset striimataan ja lähetetään samanaikaisesti internetissä seurakunnan facebook-sivulla, osoitteessa www.facebook.com/iitinseurakunta, ja lähetys näkyy myös seurakunnan kotisivulla www.iitinseurakunta.fi. Näin voimme kokoontua yhteen etänä, rukoilemaan, kuulemaan Jumalan sanaa ja tunnustamaan yhteisen uskomme.

Lähetyksen jälkeen kirkko on auki hiljentymistä ja yksityistä rukousta varten. Paikalla on pappi tai muu seurakunnan työntekijä keskustelua ja sielunhoitoa varten. Tässä poikkeuksellisessa tilanteessa seurakunnan työntekijöiltä voi edelleen pyytää keskustelu-, rukous- ja käytännön apua. Työntekijät tavoittaa puhelimitse, sähköpostitse tai sosiaalisen median kautta, yhteystiedot löytyvät paikallislehden torstai-numerosta tai osoitteesta www.iitinseurakunta.fi. Kirkkoherranvirastossa pyydetään asioimaan sähköpostilla tai puhelimitse.

Hyvyyden voiman uskollinen suoja

piirittää meitä, kuinka käyneekin.

Illasta aamuun kanssamme on Luoja.

Häneltä saamme huomispäivänkin.

(Virsi 600:5)

 

Mikko Pelkonen, kirkkoherra

 

Hallituksen päätökset koronaviruksen torjumiseksi

https://valtioneuvosto.fi/tietoa-koronaviruksesta

Kirkon korona-tiedotus

https://evl.fi/uutishuone/pinnalla-nyt/koronavirus

13.3.2020 10.59