Ikkuna Jumalan todellisuuteen - Minuuttihartaus

Jumalanpalvelus - mitä siellä tapahtuu? Rukous - sydämen puhetta Jumalalle Sana sinulle - hartaus joka pyhäpäivälle Hartaudet Horisontti Yle AreenaPisara Yle Areena

KATSO, KUNINKAASI TULEE

Tätä kirjoittaessani kuuntelin kristillisen rock-yhtyeen kls.:n kappaletta Kuningas palaa. Mieleeni jäivät soimaan sanat: ”Entä jos Kuningas palaakin huomenna? Onko vielä maailma valmiina? Voiko katsoa silmiin vai vaipuuko kyyneliin?”

Paaston aika on jo pitkällä ja pääsiäinen lähellä. Tulevana sunnuntaina on palmusunnuntai. Se muistuttaa mieliimme, kuinka Jeesus ratsasti juhlakulkueessa Jerusalemiin. Kansa odotti kuningasta, mutta Jeesus ei vallannutkaan palatsia, vaan puhdisti temppelin. Paastonaika on ennen kaikkea sydämen siivousaikaa. Mistä pitäisi luopua, että Jumalalle olisi tilaa omassa elämässä?

Iloista juhlakulkuetta ja vastaanottoa Jerusalemiin seuraavat Jeesuksen elämän viimeiset päivät. Jeesus syntyi ihmiseksi tuomaan Jumalan rakkauden meidän keskuuteemme. ”Jumala on rakastanut maailmaa niin paljon, että antoi ainoan Poikansa, jottei yksikään, joka häneen uskoo, joutuisi kadotukseen, vaan saisi iankaikkisen elämän.” Joh. 3:16

Jeesus tuli maailmaan toteuttamaan isänsä tahdon meidän ihmisten parhaaksi. Hänen kuolemansa tähden meidän syntimme on annettu anteeksi. Meidät on kutsuttu Jeesuksen seuraajiksi. Meidän tehtävämme on heijastaa Jumalan rakkautta tänään maailmaan.

Tien varsilla näkee aina välillä julisteita, joissa lukee: ”Jeesus tulee. Oletko valmis?” Olemmeko valmiita vastaanottamaan Kuninkaamme? Elämäämme, sydämiimme? Jeesus on aina tullut ja tulee edelleenkin niiden luo, jotka odottavat häntä. Yksi tulevan sunnuntain Raamatun kohdista julistaakin otsikon mukaisesti: ”Katso, kuninkaasi tulee.” Jeesus tulee meidän luoksemme. Me saamme avata hänelle sydämemme.

Siunausta Sinulle!

Maija Kauppinen

Iitin seurakunta

Hengellinen pohdiskelu

Uskonelämä sisältää usein enemmän kysymyksiä kuin vastauksia. Omaan hengelliseen pohdiskeluun voi etsiä rinnallakulkijaa ja kanssaihmettelijää seurakunnasta. Myös internet tarjoaa monenlaisia sivuja oman uskonelämän tueksi. Tärkeintä on se, että uskaltaa rohkeasti kysellä ja etsiä.

Tiedon etsinnän voi aloittaa täältä:

Seurakunnan jäsenyyttä voi pohtia vaikkapa tämän linkin avulla.

Areiopagi on suomalainen nettijulkaisu, jossa pohditaan uskon ja tieteen välisiä kysymyksiä.

Reasonable faith on englanninkielinen nettisivusto, jossa käsitellään laajasti tieteen ja uskon välisiä kysymyksiä.