Ikkuna Jumalan todellisuuteen - Minuuttihartaus

Jumalanpalvelus - mitä siellä tapahtuu? Rukous - sydämen puhetta Jumalalle Sana sinulle - hartaus joka pyhäpäivälle Hartaudet Horisontti Yle AreenaPisara Yle Areena

Juhannuskokko talven keskelle

Tein lapsille hartauteen adventtikalenterin, jossa on neljä luukkua neljän adventti-sunnuntain mukaan. Mietin, mikä kuva voisi viitata kolmannen sunnuntain eli ensi pyhän aiheeseen. Harkitsin päivän päähenkilöä, mutta arvelin lasten sekoittavan hänet Jeesukseen, jos nappaan kuvan partaisesta miehestä pitkään paitaan pukeutuneena. Koivuvihta voisi olla mukava, mutta siitä tulisi ehkä mieleen ennemmin saunominen minä tahansa saunapäivänä vuoden mittaan.

Lopulta liimasin luukun taakse kuvan kesäisestä kokosta ja johan alkoi tulla kuulijoiden mieliin, että jotain tekemistä tällä kolmannella adventilla on juhannuksen kanssa. ”Tehkää tie kuninkaalle” on pyhän otsikko ja tien raivaajana muistetaan Johannes Kastajaa, myös juhannuksen kirkollista päähenkilöä. Johannes Kastajalla oli mahtava tehtävä herätellä ihmisiä vastaanottamaan Jumalan lähettämä pelastaja.

Mietitkö koskaan, onko sinun töilläsi ja touhuillasi lopulta merkitystä? Uurastatko tavoitteiden eteen, joiden täyttymystä et ehkä saakaan itse nähdä? Johannes, suuri profeetta joutui epäilemään, onko hän varmasti tullut oikeaan aikaan tekemään juuri sitä, mitä piti tehdä. Hengen miehen maanpäällinen elämä päättyi vangittuna omituisena ohjelmanumerona hovin pidoissa.

Johannes ennätti tehdä kaiken, mitä pitikin ja aivan oikeaan aikaan. Jeesuksen hän esitteli sanoin, jotka antavat tänäänkin toivon meille ja koko maailmalle: ”Katsokaa Jumalan Karitsa, joka ottaa pois maailman synnin”. Armollista jouluun valmistautumista oman elämäsi kysymysten keskelle toivottaen

Minna Tanska, Jaalan kappalainen

Hengellinen pohdiskelu

Uskonelämä sisältää usein enemmän kysymyksiä kuin vastauksia. Omaan hengelliseen pohdiskeluun voi etsiä rinnallakulkijaa ja kanssaihmettelijää seurakunnasta. Myös internet tarjoaa monenlaisia sivuja oman uskonelämän tueksi. Tärkeintä on se, että uskaltaa rohkeasti kysellä ja etsiä.

Tiedon etsinnän voi aloittaa täältä:

Seurakunnan jäsenyyttä voi pohtia vaikkapa tämän linkin avulla.

Areiopagi on suomalainen nettijulkaisu, jossa pohditaan uskon ja tieteen välisiä kysymyksiä.

Reasonable faith on englanninkielinen nettisivusto, jossa käsitellään laajasti tieteen ja uskon välisiä kysymyksiä.