Ikkuna Jumalan todellisuuteen - Minuuttihartaus

Jumalanpalvelus - mitä siellä tapahtuu? Rukous - sydämen puhetta Jumalalle Sana sinulle - hartaus joka pyhäpäivälle Hartaudet Horisontti Yle AreenaPisara Yle Areena

ICE Jumala

Hämmästyin kovin nähdessäni ensimmäistä kertaa erään tuttuni kännykän näytössä soittajan nimen edellä sanan ICE. Minulla ei ollut tuolloin hajuakaan, että mitä se mahtoi tarkoittaa. Vasta myöhemmin otettuani asiasta selvää ymmärsin, että kyseessä oli varsin yksinkertainen ja fiksu systeemi. Sana ICE on lyhenne englanninkielisistä sanoista in case of emergency (hätätilanteessa tai hätätilanteen sattuessa). Tällä merkinnällä puhelimen yhteystietolistasta voi löytää nopeasti henkilön, johon olla yhteydessä hätätilanteen sattuessa. Kyseinen ICE-henkilö voi osata auttaa ja antaa tarvittavia tietoja esimerkiksi terveydentilaan liittyen.

Ensi sunnuntaina vietetään viidettä sunnuntaita pääsiäisestä laskien. Tätä sunnuntaita kutsutaan sen aiheen mukaan rukoussunnuntaiksi. Rukoussunnuntain tekstit puhuvat siitä, mitä rukoileminen on ja mitä lupauksia siihen sisältyy. Omalta rippikouluajaltani on mieleeni jäänyt ”Jumalan puhelinnumero” eli Vanhan testamentin psalmin 50 jae numero 15, joka kuuluu: ”Huuda minua avuksi hädän päivänä! Minä pelastan sinut.”

Arjen keskellä Jumala helposti unohtuu. Rukoileminenkin tuppaa jäämään, kun elämässä kaikki on päällisin puolin kunnossa. Usein kuitenkin hädän hetkellä ja hätätilanteen sattuessa Jumala muistuu mieleen. Silloin avunpyyntö tai huuto nousee rukouksen muodossa Jumalan luo. On tärkeää, että omassa sisäisessä yhteystietolistassamme löytyy myös ICE Jumala: ”Huuda minua avuksi hädän päivänä! Minä pelastan sinut.”

Rukoilemme: Hyvä Jumalamme, rakas Isämme. Kiitämme sinua rukouksen lahjasta. Kiitos, että rukouksen tie on aina avoinna meille jokaiselle. Opeta meitä turvautumaan sinuun kaikessa ja jättämään rukouksessa elämämme pienet ja suuret asiat sinun hoitoosi. Kiitos, että sinä kuulet ja autat. Auta meitä lepäämään lähelläsi kuin lapsi äitinsä sylissä. Kuule meitä Jeesuksen, veljemme ja auttajamme tähden. Aamen!

Ville Hiltunen

Iitin seurakunta

Hengellinen pohdiskelu

Uskonelämä sisältää usein enemmän kysymyksiä kuin vastauksia. Omaan hengelliseen pohdiskeluun voi etsiä rinnallakulkijaa ja kanssaihmettelijää seurakunnasta. Myös internet tarjoaa monenlaisia sivuja oman uskonelämän tueksi. Tärkeintä on se, että uskaltaa rohkeasti kysellä ja etsiä.

Tiedon etsinnän voi aloittaa täältä:

Seurakunnan jäsenyyttä voi pohtia vaikkapa tämän linkin avulla.

Areiopagi on suomalainen nettijulkaisu, jossa pohditaan uskon ja tieteen välisiä kysymyksiä.

Reasonable faith on englanninkielinen nettisivusto, jossa käsitellään laajasti tieteen ja uskon välisiä kysymyksiä.