Ikkuna Jumalan todellisuuteen - Minuuttihartaus

Jumalanpalvelus - mitä siellä tapahtuu? Rukous - sydämen puhetta Jumalalle Sana sinulle - hartaus joka pyhäpäivälle Hartaudet Horisontti Yle AreenaPisara Yle Areena

”Tervetuloa töihin!”

Näin toivotettiin vaaleanpunaisin kirjaimin lapussa, joka oli kääritty suklaalevyn ympärille. Suklaalevy ja tsemppiviesti oli jätetty pöydälle, joka on minun työpöytäni seuraavan kuukauden ajan. Kiitos! Tsemppitoivotuksista ei ole haittaa, kun teologian maisteri on uudessa seurakunnassa ja ensimmäistä kertaa töissä muutenkin kuin kesäteologina, vaikkakin työnkuva on melko sama. Seuraavat viisi viikkoa suunnittelen ja toteutan hartauksia ja aamunavauksia, ja olen mukana jumalanpalveluksissa, perhekerhoissa ja nuortentoiminnassa.

Nämä viikot tuovatkin mukanaan paljon kaikkea uutta: uusia ihmisiä, paikkoja, oppimista ja kokemuksia. Kuulostaa ihan syksyltä, eikö vain? Arki on alkanut, ja hyvä niin.

Onneksi tätä työtä, niin kuin kaikkea muutakin työtä, saa tehdä Jumalan kanssa. Häneltäkin sain tsemppiviestin sopivasti viime sunnuntain lukukappaleesta. Sananlaskujen kirjassa sanotaan näin: ”Älä unohda laupeutta, älä uskollisuutta – kiedo ne kaulaasi, kirjoita sydämesi tauluun, niin saat rakkautta ja kiitosta sekä Jumalalta että ihmisiltä. Älä jätä elämääsi oman ymmärryksesi varaan, vaan turvaa koko sydämestäsi Herraan. Missä kuljetkin, pidä hänet mielessäsi, hän viitoittaa sinulle oikean tien.”

Näillä sanoilla, ja suklaalevyn antajaa lainaten: Siunausta ja tsemppiä sinun viikkoosi!

Terveisin, Johanna Haaraoja

Hengellinen pohdiskelu

Uskonelämä sisältää usein enemmän kysymyksiä kuin vastauksia. Omaan hengelliseen pohdiskeluun voi etsiä rinnallakulkijaa ja kanssaihmettelijää seurakunnasta. Myös internet tarjoaa monenlaisia sivuja oman uskonelämän tueksi. Tärkeintä on se, että uskaltaa rohkeasti kysellä ja etsiä.

Tiedon etsinnän voi aloittaa täältä:

Seurakunnan jäsenyyttä voi pohtia vaikkapa tämän linkin avulla.

Areiopagi on suomalainen nettijulkaisu, jossa pohditaan uskon ja tieteen välisiä kysymyksiä.

Reasonable faith on englanninkielinen nettisivusto, jossa käsitellään laajasti tieteen ja uskon välisiä kysymyksiä.