Kevään infokirje, lähetetty rippikoululaisille sähköpostilla 26.3.2020

Terve rippikoululainen!

Tämä vallalla oleva koronavirusepidemia vaikuttaa myös rippikoulujen järjestämiseen ja suorittamiseen. Tähän kirjeeseen on koottu ohjeita, miten kevään osalta rippikoulujen kanssa tullaan toimimaan. Lue tämä kirje huolellisesti läpi huoltajiesi kanssa.

Vallitsevien olosuhteiden takia kaikkien ryhmien kevään viikonloppuleirit on peruttu. Näiden viikonloppuleirien suorittamisesta laitamme mahdollisimman pian lisää infoa.

Kesän leirien osalta tiedotamme lähempänä lisää.

Kiirastorstain (9.4.) jumalanpalveluksia ei voida tässä tilanteessa järjestää. Tästä syystä kiirastorstain jumalanpalvelus jää pois, eikä sitä tarvitse erikseen korvata.

Jos sinulta puuttuu käynti Aikalisässä, niin seuraa Instagramissa Iiitinsrk (IG-Live) keskiviikkona klo 17 ja 19 tai lauantaina klo 18 ja 20.

Jos sinulta puuttuu konserttikäynti, niin ota yhteyttä Johanna Haaraojaan korvaustehtävää varten.

Jos sinulta puuttuu vielä jumalanpalveluskäyntejä (pois lukien kiirastorstai), niin seuraa Iitin seurakunnan jumalanpalveluksia, jotka striimataan livenä nettiin, osoitteesta www.facebook.com/iitinseurakunta tai www.iitinseurakunta.fi. Jumalanpalvelukset ovat katsottavissa myös jälkeenpäin. Otsikossa näkyy jumalanpalvelukseen liittyviä kysymyksiä, joihin voit vastata ja lähettää vastauksesi sähköpostitse Johannalle.

Kaikkien rippikoulujen yhdyshenkilönä toimii nyt seurakuntapastorimme Johanna Haaraoja. Häneen voitte olla yhteydessä, mikäli kysymyksiä tulee. Tämä tilanne on uusi ja haastava meille kaikille, mutta tästäkin selvitään. Pyydämme ymmärrystä. Pyrimme infoamaan kaikkia aina sen mukaan, kun saamme uutta tietoa.

Koronasta huolimatta hyvää kevättä ja pian koittavaa pääsiäisen aikaa teille kaikille!

“Vaikka vuoret järkkyisivät ja kukkulat horjuisivat, minun rakkauteni sinuun ei järky eikä minun rauhanliittoni horju.” (Jes.54:10)

Johanna Haaraoja

Johanna.haaraoja@evl.fi

Tervetuloa Iitin seurakunnan rippikouluun!

Sähköinen ilmoittautuminen vuoden 2021 rippikouluihin on alkaa syyskuun loppupuolella. Ilmoittautuminen tapahtuu tälle sivulle tulevalla linkillä.

Rippikoulussa perehdytään tarkemmin siihen kristilliseen uskoon, johon seurakunnan jäsenet on kasteen kautta liitetty.

Rippikoulu käydään yleensä sinä vuonna, kun täytetään 15 vuotta. Rippikoulun voi käydä, vaikka ei olisi seurakunnan jäsen, mutta vain seurakunnan jäsenet voidaan konfirmoida. Voit käydä rippikoulun myös muualla kuin oman seurakunnan järjestämässä rippikoulussa, esim. monet kristilliset järjestöt järjestävät erilaisia rippikouluja.

Rippikoulun käyminen oikeuttaa kirkolliseen avioliittoon vihkimiseen. Konfirmoidulla seurakunnan jäsenellä on oikeus toimia kummina ja osallistua itsenäisesti ehtoolliselle. 18 vuotta täytettyään hän voi asettua ehdokkaaksi seurakunnallisissa vaaleissa.

Vuonna 2021 järjestetään Iitissä kolme rippileiriä Heinlahden leirikeskuksessa (Heinlahdentie 154).
Rippikoulun voi käydä myös päivärippikouluna kesällä Kausalan seurakuntakeskuksessa (Eerolantie 1).
Rippikoulut alkavat seurakuntayhteysjaksolla jo tämän vuoden puolella.

Rippikouluryhmään otetaan noin 25 nuorta. Leirijako tehdään huomioiden mahdollisuuksien mukaan ilmoittautumislomakkeessa esitetyt leiritoiveet ja perustelut.

Tupakointi (ja muut tupakkatuotteet) ja päihteet ovat rippikoulussa kiellettyjä.

Rippikoulun tavoitteena on, että nuori vahvistuu uskossa kolmiyhteiseen Jumalaan, kasvaa rakkaudessa lähimmäiseen ja elää rukouksessa ja seurakuntayhteydessä. Rippikoulun aiheita ovat elämä, usko ja rukous. Rippikoulun tärkein oppikirja on Raamattu.

Kehitysvammaisten erityisrippikoulu järjestetään yhteistyössä Kouvolan rovastikunnan seurakuntien kanssa. Lisätietoja antaa diakonianviranhaltija Sirpa Pusila 0503871645.

Leirimaksu

Leiririppikoulun maksu on 100 €.

Leirimaksusta voi hakea vapautusta ottamalla yhteyttä seurakunnan diakoniatyöntekijään.

Päivärippikoulu on ilmainen.

Tieto siitä, mihin rippikouluryhmään olet päässyt, lähetetään viimeistään ilmoittautumisten jälkeen sähköpostitse ja kirjeenä.

Rippikoulu alkaa starttikirkolla 1. adventtisunnuntaina klo 10 Iitin kirkossa. Koko perhe on tervetullut mukaan jumalanpalvelukseen. Tuolloin saat seurakuntayhteysvihon.

Seurakuntayhteysjakso suoritetaan ennen alkujaksoa. Jakson tarkoitus on osallistua omassa seurakunnassa tapahtuvaan toimintaan ja jumalanpalveluselämään. Kaikki rippikoululaiset saavat seurakuntayhteysvihon, johon kerätään yhteensä 8 merkintää:

5 jumalanpalvelusmerkintää ja 3 muuta käyntiä.

Jos olet ilmoittautunut rippikouluun muualle, käyt kuitenkin seurakuntayhteysjakson omassa kotiseurakunnassasi. Sen vuoksi pyydämme sinua ilmoittamaan omat tietosi linkin kautta ja valitsemaan vaihtoehdon ”käyn rippikoulun muualla”. Näin voimme lähettää sinulle tarvittavat tiedot ja ohjeet seurakuntayhteysjakson suorittamiseen.

- Täytä ilmoittautumislomake yhdessä huoltajasi kanssa
- Voit valita yhden kaverin, jonka kanssa pääset varmasti samaan ryhmään. Sopikaa, kumpi ilmoittautuu ensin ja saa kaverikoodin. Toinen laittaa saman koodin omaan ilmoittautumiseensa. Ilmoittautumisjärjestys ei vaikuta ryhmäjakoon.
- Tieto siitä, mihin rippikouluryhmään olet päässyt, lähetetään viimeistään viikolla 46 sähköpostitse ja kirjeenä.

Maksulinkki rippikoulumaksun maksamista varten lähetetään laskutussähköpostiin keväällä viikonloppuleirin jälkeen.

Lisätietoja rippikoulusta antaa:

Nuorisotyönohjaaja Tuula ”Umbro” Lehtoranta 0503871649, tuula.lehtoranta@evl.fi

Tervetuloa Rippikouluun!

Tervetuloa rippikouluun!

Rippikoulusta löytyy lisää tietoa täältä.

tuula.lehtoranta(at)evl.fi
Eerolantie 1
47400 Kausala

Tuula eli tuttavallisemmin Umbro huolehtii nuorten hyvinvoinnista ja hengellisestä elämästä