Kirkonkylän kappelin korjaus puhututti kirkkoneuvostoa

Uusien työntekijöiden virkaansiunaaminen 13. helmikuuta

Iitin seurakunnan kirkkoneuvosto kokoontui vuoden ensimmäiseen kokoukseensa 24. tammikuuta. Pisimmän ajan kokouksesta vei kirkonkylän siunauskappelin lämmitysjärjestelmän muutoksen käsittely. Kirkon tavoitteena on olla hiilineutraali vuoteen 2030 mennessä, ja siksi myös kappelin öljylämmityksestä ollaan luopumassa. Uusina lämmitysvaihtoehtoina esitettiin maalämpöön tai ilma-vesilämpö -järjestelmään siirtyminen.

Keskustelun kuluessa pohdittiin myös seurakunnan kykyä vastata suuresta kiinteistökannasta tulevaisuudessa, ja sitä, tulisiko siunauskappelista luopua kokonaan. Tämä kirkkoherran esille nostama ajatus ei saanut kannatusta, joten uuden lämmitysjärjestelmän valintaan päätettiin palata seuraavassa kokouksessa lisäselvitysten valmistuttua.

Kevään toiminta sen sijaan ei herättänyt kirkkoneuvostossa suurta keskustelua. Kokoontumisrajoitukset vaikeuttavat toiminnan järjestämistä, ja nyt seurakunnan säännöllistä toimintaa - rippikoulujen sekä lasten ja nuorten kokoontumisten lisäksi - ovat rukouspiiri, nettiraamattupiiri, perjantaihartaus, kirkolliset toimitukset ja jumalanpalvelukset, jotka myös striimataan nettiin. Erityisesti seurakuntalaisia kutsutaan osallistumaan sunnuntaina 13.2. klo 10 Iitin kirkon jumalanpalvelukseen, jossa seurakunnan uudet työntekijät, seurakuntapastori Heini Kontiainen sekä diakoniatyöntekijä Sirkku Lindstam siunataan tehtäviinsä. Siunausjumalanpalvelusta voi seurata myös etänä, seurakunnan facebook-sivulla.

Lisäksi kirkkoneuvosto päätti puoltaa kappalaisen sivutoimilupaa, hyväksyi talousarvion täytäntöönpano-ohjeet ja hautausmaiden kesähoitohinnaston, sekä päätti Status premium -hautakirjanpito-ohjelman käyttöönotosta. Kokouksen lopulla kirkkoneuvosto päätti esittää kunnanhallitukselle, että Heinlahteen perustettaisiin yhteistyössä kunnan kanssa kaikille avoin uimaranta. Alue on seurakunnan omistuksessa, mutta kirkkoneuvosto esittää, että kunta vastaisi uimarannan ylläpidosta.

25.1.2022 09.10