Pelkosenniemi 1939 -unohdettu taistelu, luento -ja elokuvailta Ravilinnassa

ma 28.11. klo 18.00

Muu tila

Ravilinna, Veteraanitie 2

Marraskuun lopussa 1939 Suomi oli historiansa kovimmassa paikassa. Talvisodan tapahtumista on kirjoitettu lukemattomia kirjoja ja artikkeleita, sekä tehty useita elokuvia. Vähemmälle huomiolle on jäänyt Pelkosenniemellä 16.-18.12.1939 käyty taistelu. Viime vuonna taistelusta on valmistunut draamallinen dokumenttielokuva nimeltään "Pelkosenniemi 1939 - unohdettu taistelu". Elokuvan on käsikirjoittanut, ohjannut ja tuottanut saarijärveläinen opettaja Martti Takalo. Sotatapahtumiin liittyen asiantuntijana on toiminut Kansan Raamattuseuran kouluttaja, kapteeni evp. Olli Seppänen, joka toimii elokuvassa myös kertojana.

Elokuva kertoo sodan seurauksista kärsineiden perheiden ja taisteluun osallistuneiden miesten kokemuksista, sekä kolmipäiväisestä Pelkosenniemen taistelusta, yhdestä talvisodan ihmeestä. Tapahtumat perustuvat dokumentoituihin lähteisiin.
Tänä päivänä voi lukea Pelkosenniemen taistelun muistomerkistä sanat "Tässä auttoi Herra".

Olli Seppänen pitää luennon Pelkosenniemellä käydystä taistelusta (noin 40 min). Luennon jälkeen on mahdollisuus katsoa "Pelkosenniemi 1939 - unohdettu taistelu" -elokuva. Tilaisuus on kaikille avoin. Elokuvan ikäraja on K-12.
  • Aikuisille Aikuisille

Linkki avautuu uudessa välilehdessä