Haudanhoito

Sopimushaudan kukkahoitoon kuuluu kukkapesän kunnostaminen, kukkien istuttaminen, lannoitus ja kastelu, kuihtuneiden kukkien nyppiminen, tarvittaessa kasvinsuojelu, istutusalueen kanttaus, rikkaruohojen kitkeminen sekä haudan pinnan haravointi.

Sopimushaudan kasteluhoitoon kuuluu kastelu ja haudan pinnan siistiminen. Kastelusta huolehditaan siten, että kasvit näyttävät elinvoimaisilta ja ettei kukintojen tai kasvualustan ulkonäkö ole kärsinyt. Kastelun aiheuttamat kasvualustan, roskien yms. valumat siistitään vähintään kerran viikossa.

Hautojen hoitokausi on 1.5.-30.9. Toukokuun aikana sopimushautojen (kukkahoidot) kukkapesät kunnostetaan ja lannoitetaan kukkahoidon varanneille haudoille. Kesäkukkien istutus aloitetaan kesäkuun 10. päivän tienoilla. Istutukset etenevät osastoittain ja ovat valmiita juhannukseen mennessä. Kasteluhoito aloitetaan 1.6. alkaen.

Kuvassa punaisia kukkia haudalla.
Hautakiven edessä punaisia kukkia.

KESÄHOITOHINNASTO 2020

Kukkahoito                                Nurmihauta                Hiekkahauta

1 paikka                                        50,00  euroa               70,00 euroa

Seuraavat paikat                         25,00 euroa               25,00 euroa

(sis. kukat, kukkien- ja rikkaruohojen nyppimisen sekä kastelun ja haravoinnin yhdeltä haudalta. Lisäksi hiekkahaudalla hiekan lisäämisen.)

Perennahoito

1-2 paikkaa                                   40,00 euroa, lisäksi perenna 10 €/kpl

3 tai enemmän paikkoja             60,00 euroa, lisäksi perenna 10 €/kpl

(sis. perennan 1. vuonna, perennan hoitamisen, kastelun ja haravoinnin yhdeltä haudalta.) Perennahoidon päätyttyä seurakunta poistaa perennan haudalta.

Kasteluhoito

1-2 paikkaa                                   35,00 euroa

3 tai enemmän paikkoja             50,00 euroa

(sis. kastelun ja haravoinnin yhdeltä haudalta.)

Nurmihaudoilla kaikkiin hoitomuotoihin sisältyy nurmikon leikkaus.

Vuolenkosken hautausmaalle otetaan vain kasteluhoitoja.

Lisäkukat

Haudoille myydään lisäkukkia seuraavan hinnaston mukaisesti:

Pääkukat                                     7 €/kpl

Reunakukat                                4 €/kpl

Peruskunnostus

Mikäli hauta on kunnostamaton mm. hautauksen jälkeen tai hautaa ei ole vuosiin kunnostettu, niin omaisten on peruskunnostettava hauta tai otettava hautaan peruskunnostus ennen kuin seurakunta ottaa haudan hoitaakseen.

Peruskunnostus     90 € (1-2 paikkaa) lisäksi 30 €/paikka (3 -> paikkaa)

Kukkien istutus käynnistetään kesäkuun alussa siten, että kaikki hoitohaudat pyritään istuttamaan juhannukseen mennessä. Hoito/kastelukausi alkaa kesäkuun alusta kestää lokakuun alkuun.

Puutarhuri tekee päätöksen kukkavalinnasta ja valitsee hoitohaudalle kasvit, joilla on parhaat menestymisen mahdollisuudet ko. paikalla.

Terveisin ja hyvää kevättä

Iitin seurakunnan taloustoimisto