Lauri Palo valittiin seurakunnan uudeksi kanttoriksi

15.5.2018 09.14

Lauri palo

(Kirkkovaltuuston 14.5.2018 kokoustiedote)

Iitin kirkkovaltuusto valitsi seurakunnan uudeksi kanttoriksi 38-vuotiaan nastolalaisen musiikin maisterin Lauri Palon. Maanantaina 14.5. Iitin kirkkovaltuustossa suoritetussa vaalissa Lauri Palo sai kaikista 18 annetusta äänestä 15. Määräaikaan mennessä seurakuntaan saapui kuusi hakemusta.

- Musiikki on tärkeä väylä kirkon sanoman eteenpäin viemiseksi ja se voi toimia siltojen rakentajana eri suuntiin, Palo kuvailee työnäkyään. Hän on valmistunut kirkkomuusikoksi Sibelius-Akatemiasta vuonna 2014 ja lisäksi hän on teologian kandidaatti. Aikaisemmin hän on toiminut mm. Hollolan, Nastolan ja Joutjärven seurakunnissa. Työt Iitissä hän aloittaa syyskuun alussa.

Muina asioina kirkkovaltuusto käsitteli kokouksessaan vuoden 2017 toimintakertomuksen ja tilinpäätöksen, joka oli 16 091 euroa ylijäämäinen, hyväksyi Vuolenkosken siunauskappelin piirustukset, valitsi seurakuntavaaleja varten vaalilautakunnan, ja keskusteli seurakunnan tulevasta strategiasta. Lopuksi myös kirkkovaltuutettuja kutsuttiin mukaan uusitun diakoniatoimiston käyttöönottoon tiistaina 29.5. klo 17 sekä kanttori Leila Räsäsen läksiäisiin sunnuntaina 3.6. klo 10 Iitin kirkolle ja seurakuntatalolle. (MP)