Ikkuna Jumalan todellisuuteen - Minuuttihartaus

Jumalanpalvelus - mitä siellä tapahtuu? Rukous - sydämen puhetta Jumalalle Sana sinulle - hartaus joka pyhäpäivälle Hartaudet Horisontti Yle AreenaPisara Yle Areena

Rakennushommissa

Oletko rakentanut talon? Minä en, joskus jonkun majan tapaisen ja useasti toki lego yms. leikkitaloja. Joskus on onnistunut hienosti ja joskus huonosti. Oli sitten kyse oikeasta tai leikkitalosta tärkeintä on, että perustus on tehty hyvin ja muutenkin työ huolella. Niin talo kestää käytön ja jonkinlaiset myrskytkin, kun perustus on kunnossa.

Saan olla mukana toisenlaisissa rakennushommissa. Tänäkin kesänä olen saanut olla mukana kahdessa rippikoulussa. Niissä on tutustuttu ja eletty todeksi sitä uskoa, jonka olemme kasteessa lahjaksi saaneet. Olemme saaneet tutustua kestävään elämän perustukseen, Jeesukseen.

Sitähän me etsimme ja kyselemme, mikä on oikein, oikeaa, kestävää ja totta elämässä. Jeesus sanoo: ”Minä olen tie, totuus ja elämä.” Jeesus on tie Jumalan luokse. Hän sovitti syntimme ja on meille siltana Jumalan luo. On vain yksi totuus, joka vie perille taivaan kotiin. Hän on Jeesus. Jeesuksessa saamme elämän, iankaikkisen elämän. Jumalan rakkaudesta ja niin paljosta, mitä Hän elämäämme antaa, saamme olla osallisia jo nyt.

On hienoa saada kulkea nuorten kanssa yhdessä rippikoulumatkaa. On aivan huikeeta nähdä, miten Jumala vaikuttaa meissä. Jumala on totta, en voi sitä todistaa, saat uskoa sen. Saat turvallisin mielin antaa elämäsi Hänen käsiinsä, Hän on luvannut pitää sinusta huolen. Sinä olet Jumalan luoma ihme.

”Vaikka minä saisin kaiken tiedon, kaikki salaisuudet tuntisin, mitä muuta olisin kuin tyhjä kulkunen, jos rakkautta tuntisi mä en? Sillä rakkaus on väkevämpi kuolemaa, sitä eivät suuret vedetkään voi sammuttaa, sillä rakkaus on lahja Jumalan.

Jeesus, sinä lähde kaiken hyvän, sinä tunnet meistä jokaisen. Tule keskellemme nyt, lahjojasi jaa, anna meille voimaa rakastaa. Sillä rakkaus on väkevämpi kuolemaa, sitä eivät suuret vedetkään voi sammuttaa, sillä rakkaus on lahja Jumalan.” Pekka Simojoki

Siunausta elämääsi!

Tuula Lehtoranta
Iitin seurakunta

Hengellinen pohdiskelu

Uskonelämä sisältää usein enemmän kysymyksiä kuin vastauksia. Omaan hengelliseen pohdiskeluun voi etsiä rinnallakulkijaa ja kanssaihmettelijää seurakunnasta. Myös internet tarjoaa monenlaisia sivuja oman uskonelämän tueksi. Tärkeintä on se, että uskaltaa rohkeasti kysellä ja etsiä.

Tiedon etsinnän voi aloittaa täältä:

Seurakunnan jäsenyyttä voi pohtia vaikkapa tämän linkin avulla.

Areiopagi on suomalainen nettijulkaisu, jossa pohditaan uskon ja tieteen välisiä kysymyksiä.