Usko on ihmettelyä

Suomen evankelis-luterilaisen kirkon mukaan uskon ja elämän ylin ohje on Raamattu. Uskontunnustus ja Katekismus kertovat tiiviissä muodossa sen, mihin uskomme.

Usko ei kuitenkaan ole vain tiettyihin totuuksiin uskomista tai niiden totena pitämistä. Se on liittymistä ikiaikaiseen ihmettelijöiden ketjuun. Raamattu kertoo uskonsankareista, jotka epäilivät, kielsivät Jumalan, uskoivat enemmän itseensä kuin Jumalaan, toimivat oman päänsä mukaan ja juoksivat karkuun silloin, kun olisi pitänyt toimia. Hekään eivät aina olleet uskossaan lujia.

Jumala sallii ihmettelemisen ja epäilyn. Hän ilmoittaa itsestään Raamatussa, luonnon hiljaisessa kauneudessa ja ihmisten erilaisissa elämänkohtaloissa. Hän on elävä, rakastava Jumala. Tälle sivulle on koottu linkkejä, joiden kautta pääset tutkimaan uskoa.

Iitin seurakunnan papit palvelevat sinua silloin, kun haluat keskustella elämän ja uskon suurista kysymyksistä. Luvassa ei välttämättä ole suoria tai varmoja vastauksia, vaan enemmänkin kuuntelemista ja yhdessä etsimistä. Usko on kuin suuri seikkailu, johon sukeltaminen kannattaa!

Lasten oma hiljentymispaikka on lastenkirkko! http://www.lastenkirkko.fi
Alttari
Sydämeni muistaa sinun sanasi: "Etsikää minun kasvojani." Herra, minä tahdon etsiä sinua. (Ps.27:8)