Ikkuna Jumalan todellisuuteen - Minuuttihartaus

Jumalanpalvelus - mitä siellä tapahtuu? Rukous - sydämen puhetta Jumalalle Sana sinulle - hartaus joka pyhäpäivälle Hartaudet Horisontti Yle AreenaPisara Yle Areena

Luojan luoma

Kävin taidenäyttelyssä, siellä oli teos, jossa oli liikkuvaa kuvaa. Seinille ja lattialle heijastui kukkasia ja erilaisia elämiä, ne kasvoivat ja liikkuivat. Kun seinää kosketti, siihen kasvoi kukkasia. Siellä oli mahdollisuus värittää kuva. Minä valitsin linnun ja innoissani sitä väritin. Kun sain sen valmiiksi, annoin sen työntekijälle, joka skannasi sen ja sanoi linnun ilmestyvän kohta seinälle. Niinpä menin odottelemaan. Hei, toi on mun lintu, teki mieli huutaa oman linnun ilmestyessä seinälle. Todella hieno tunne, minun tekemäni lintu osana suurta taideteosta. Hetken aikaa sain ihastella luomukseni liihottelua, kunnes se katosi. Vielä ennen taidenäyttelystä poistumista palasin katsomaan olisiko lintuni tullut - ei ollut.

Jumala loi meidät omaksi kuvakseen, rakkautensa kohteeksi. Jumalan ihastus ja rakkaus sinua kohtaan on monin verroin suurempi kuin minun ihastus tekemääni lintua kohtaan. Jumala iloitsee ja riemuitsee, kun näkee sinut. Toivottavasti sinäkin osaat iloita ja riemuista, kun näet muita Jumalan luomia. Ei, se ei todellakaan ole helppoa. Meidän ei tarvitse hyväksyä heidän kaikkia tekoja ja toimia, tuota ihmistä kuitenkin tulisi rakastaa. Niin Jumalakin tekee. Ei Jumalakaan hyväksy meidän kaikkia tekoja ja toimia. Kun pyydämme niitä anteeksi Jeesuksen sovitustyöhön turvautuen, ne on anteeksiannettu ja pois pyyhitty. Jäljelle jää rakkaus ja juurikin sitä on rakkaus.

Kristittyinä saamme olla Jumalan rakkauden lähettiläitä ja heijastajia maailmassa. Elämme maailmassa, mikä on hienoa. Toivottavasti osaamme ja uskallamme näyttää, kenelle kuulumme, kenen tekoa olemme. Jumala antaa meille kaiken tarvittavan. Jumalan rakkaus kantaa ja kannattelee.

”Ajatuksista Luojan synnyit, tarkoituksen sait elämään. Joka hetkesi hän on luonut, tuntee myös matkan pään. Hän on kaikessa kanssasi ja kantaa taakkojasi. Olet ihme, taivaan lapsi, Luojan kaunein ajatus." -Pia Perkiö-

Tuula Lehtoranta
Iitin seurakunta

Hengellinen pohdiskelu

Uskonelämä sisältää usein enemmän kysymyksiä kuin vastauksia. Omaan hengelliseen pohdiskeluun voi etsiä rinnallakulkijaa ja kanssaihmettelijää seurakunnasta. Myös internet tarjoaa monenlaisia sivuja oman uskonelämän tueksi. Tärkeintä on se, että uskaltaa rohkeasti kysellä ja etsiä.

Tiedon etsinnän voi aloittaa täältä:

Seurakunnan jäsenyyttä voi pohtia vaikkapa tämän linkin avulla.

Areiopagi on suomalainen nettijulkaisu, jossa pohditaan uskon ja tieteen välisiä kysymyksiä.