Rippikoulukesä edessä?

Iitin seurakunnassa rippikouluinfo on annettu Iitin yläkoulun 8-päivillä viikolla 38. Ne seurakunnan jäsenet, joita emme tavoittaneet sitä kautta, ovat saaneet tiedon kirjeitse.

Ilmoittautuminen rippikouluihin on päättynyt. Jos haluat mukaan rippikouluun, ota yhteyttä rippikoulupappi Henna Huppuseen: 050 387 1654 tai henna.huppunen(@)evl.fi

Tervetuloa rippikouluun!

Tervetuloa Iitin seurakunnan rippikouluun!

Rippikoulussa perehdytään tarkemmin siihen kristilliseen uskoon,

johon seurakunnan jäsenet on kasteen kautta liitetty.

Rippikoulu käydään yleensä sinä vuonna, kun täytetään 15 vuotta. Rippikoulun voi käydä, vaikka ei olisi seurakunnan jäsen, mutta vain seurakunnan jäsenet voidaan konfirmoida. Voit käydä rippikoulun myös muualla kuin oman seurakunnan järjestämässä rippikoulussa, esim. monet kristilliset järjestöt järjestävät erilaisia rippikouluja.

Rippikoulun käyminen oikeuttaa kirkolliseen avioliittoon vihkimiseen. Konfirmoidulla seurakunnan jäsenellä on oikeus toimia kummina ja osallistua itsenäisesti ehtoolliselle. 18 vuotta täytettyään hän voi asettua ehdokkaaksi seurakunnallisissa vaaleissa ja 16-vuotiaana äänestää niissä.

Vuonna 2019 järjestetään Iitissä kolme rippileiriä Heinlahden leirikeskuksessa (Heinlahdentie 154).
Rippikoulun voi käydä myös päivärippikouluna kesällä Kausalan seurakuntakeskuksessa (Eerolantie 1).
Rippikoulut alkavat seurakuntayhteysjaksolla jo tämän vuoden puolella.

Rippikouluryhmään otetaan noin 25 nuorta. Leirijako tehdään huomioiden ilmoittautumislomakkeessa esitetyt leiritoiveet ja perustelut.

Tupakointi (ja muut tupakkatuotteet) ja päihteet ovat rippikoulussa kiellettyjä.

Rippikoulun tavoitteena on, että nuori vahvistuu uskossa kolmiyhteiseen Jumalaan, kasvaa rakkaudessa lähimmäiseen ja elää rukouksessa ja seurakuntayhteydessä. Rippikoulun aiheita ovat elämä, usko ja rukous. Rippikoulun tärkein oppikirja on Raamattu.

Kehitysvammaisten erityisrippikoulu järjestetään yhteistyössä Kouvolan rovastikunnan seurakuntien ja Kuusaan kuntoutuskeskuksen kanssa. Lisätietoja antaa diakonianviranhaltija Sirpa Pusila 0503871645.

Päivärippikoulu:
Päivärippikoulu Kausalan seurakuntakeskuksessa.
Messu ja kappelivierailu 19.5.2019
Opetusjakso 17.-19.6. ja 24.-26.6.2019 klo 9-16. Ruokatauko klo 12-13, ruokailu omin eväin.
Konfirmaatio 30.6.2019

Leiririppikoulut:
1. Leiririppikoulu: alkujakso 26.-28.4. ja leirijakso 4.-10.6.2019, Konfirmaatio 16.6.2019.
2. Leiririppikoulu: alkujakso 10.-12.5. ja leirijakso 12.-18.6.2019, Konfirmaatio 23.6.2019.
3. Leiririppikoulu: alkujakso 24.-26.5. ja leirijakso 5.-11.7.2019, Konfirmaatio 14.7.2019.

Kaikkien rippikoulujen konfirmaatiot järjestetään Iitin kirkossa (Iitintie 846) sunnuntaina klo 10.

Leirimaksu

Leiririppikoulun maksu on 100 €

• Iitin seurakunnan jäseneltä.
  • Esim. Kouvolasta tai Artjärveltä tulevalta nuorelta, joka käy Iitin yläkoulua.
  • Nuorelta, jonka toinen huoltaja on Iitin seurakunnan jäsen.

Muille leiririppikoulu maksaa 200 €.
Leirimaksusta voi hakea vapautusta ottamalla yhteyttä seurakunnan diakoniatyöntekijään. Päivärippikoulu on ilmainen.

Rippikoulu alkaa starttikirkolla 1. adventtisunnuntaina eli 2.12.2018 klo 10 Iitin kirkossa. Koko perhe on tervetullut mukaan jumalanpalvelukseen. Tuolloin saat seurakuntayhteysvihon.

Seurakuntayhteysjakso suoritetaan ennen alkujaksoa. Jakson tarkoitus on osallistua omassa seurakunnassa tapahtuvaan toimintaan ja jumalanpalveluselämään. Kaikki rippikoululaiset saavat seurakuntayhteysvihon, johon kerätään yhteensä 9 merkintää:

5 jumalanpalvelusmerkintää ja 3 muuta käyntiä.

Jumalanpalvelukset, yhteenä viisi:
Riparin starttikirkko Iitin kirkossa 2.12.18 klo 10- n. 11.45.

Rippikouluryhmien omat messuviikonloput tammi-maaliskuun aikana. Tarkat päivämäärät ilmoitetaan myöhemmin. Lauantaina Kausalan seurakuntakeskuksen alakerrassa klo 14-17, messu- ja ehtoollisopetusta, seuraavan päivän messun valmistelua. Sunnuntaina messuun valmistautuminen ja osallistuminen Iitin kirkossa klo 9- n. 11.45.

Kiirastorstain messu Iitin kirkossa 18.4.2019 klo 18 (tai jossain muussa kirkossa, varmista alkamisaika kyseisestä seurakunnasta).

2 jumalanpalvelusta tai messua, jotka voit käydä haluamanasi ajankohtana missä kirkossa vain.

Muut käynnit, yhteensä neljä:

Konsertti to 13.12.2018 klo 19 Kausalan seurakuntakeskuksessa, esiintyy Juhani Tikkanen ja Sami Asp. Samaan aikaan vanhempaintilaisuus Aikalisässä (Kauppakatu 16).

Tunti Aikalisässä tai osallistuminen Aikalisän Lisäaikaan

Pääsiäisnäytelmä huhtikuussa.
1 vapaavalintainen seurakunnan tilaisuus (esim. Aikalisän Lisäaika, raamattuluento, Bible Cafe, kauneimmat joululaulut)

Rippikouluun ilmoittautuminen tapahtuu osoitteessa tästä linkistä. 20.9.-7.10.2018

Jos olet ilmoittautunut rippikouluun muualle, käyt kuitenkin seurakuntayhteysjakson omassa kotiseurakunnassasi. Sen vuoksi pyydämme sinua ilmoittamaan omat tietosi linkin kautta ja valitsemaan vaihtoehdon ”käyn rippikoulun muualla”. Näin voimme lähettää sinulle tarvittavat tiedot ja ohjeet seurakuntayhteysjakson suorittamiseen.

- Täytä ilmoittautumislomake yhdessä huoltajasi kanssa
- Voit valita yhden kaverin, jonka kanssa pääset varmasti samaan ryhmään. Sopikaa, kumpi ilmoittautuu ensin ja saa kaverikoodin. Toinen laittaa saman koodin omaan ilmoittautumiseensa. Ilmoittautumisjärjestys ei vaikuta ryhmäjakoon.
- Tieto siitä, mihin rippikouluryhmään olet päässyt, lähetetään viikolla 42 sähköpostitse ja kirjeenä.

Maksulinkki rippikoulumaksun maksamista varten lähetetään laskutussähköpostiin keväällä viikonloppuleirin jälkeen.

Lisätietoja rippikoulusta antavat:

Seurakuntapastori Henna Huppunen 0503871654, henna.huppunen(at)evl.fi
Nuorisotyönohjaaja Tuula ”Umbro” Lehtoranta 0503871649, tuula.lehtoranta(at)evl.fi

Tervetuloa Rippikouluun!

Rippikoulusta löytyy lisää tietoa täältä.

henna.huppunen(at)evl.fi
Eerolantie 1
47400 Kausala
tuula.lehtoranta(at)evl.fi