Minun kirkkoni

Seurakuntavaalit

Iitin seurakunnassa järjestetään seurakuntavaalit, joissa valitaan Iitin kirkkovaltuustoon 19 jäsentä vuosiksi 2019-2022. Seurakuntavaalit pidetään 18.11.2018, ja tuolloin, varsinaisen äänestyspäivänä, äänestys järjestetään Kausalan seurakuntakeskuksessa klo 11-20. Ennakkoäänestys järjestetään 6.-10.11.2018 Kausalan seurakuntakeskuksessa klo 9-18, sekä vuoropäivinä Vuolenkoskella, Säyhteellä ja Sääskjärvellä, erikseen kirkollisissa ilmoituksissa ilmoitettavina ajankohtina.

Äänioikeutettu, jonka kyky liikkua tai toimia on siinä määrin rajoittunut, ettei hän pääse äänestys- eikä ennakkoäänestyspaikkaan ilman kohtuuttomia vaikeuksia, saa äänestää ennakolta kotonaan 6.-10.11.2018. Pyyntö kotiäänestyksestä tulee jättää kirkkoherranvirastoon 2.11. klo 16 mennessä.

Seurakuntavaaleissa saavat äänestää viimeistään vaalipäivänä 16 vuotta täyttävät seurakunnan jäsenet.

Oikeus asettaa ehdokkaita seurakuntavaaleissa on valitsijayhdistyksellä, jonka vähintään kymmenen äänioikeutettua seurakunnan jäsentä on perustanut. Valitsijayhdistyksen perustamisasiakirja liitteineen on toimitettava kirkkoherranvirastoon viimeistään 17.9. klo 16.

Vaaliasiakirjoja saa kirkkoherranvirastosta, osoite Eerolantie 1, Kausala, tai tulostamalla osoitteesta seurakuntavaalit.fi.

Kuka voi olla ehdokas?

Ehdokkaaksi voi asettua konfirmoitu kirkon jäsen, joka

• täyttää 18 vuotta viimeistään 18.11.2018.
  • on seurakunnan jäsen viimeistään 17.9.2018.
  • antaa kirjallisen suostumuksen ehdokkaaksi asettumisesta
  • on kristillisestä vakaumuksestaan tunnettu
  • ei ole vajaavaltainen

Asetu ehdolle

Kiinnostaako sinua vaikuttaminen omassa seurakunnassasi? Haluaisitko uudistaa toimintaa? Asetu rohkeasti ehdolle, huomisen kirkkoa tehdään nyt!

Lisätietoja ehdokasasettelusta

Valitsijayhdistykset

Seurakuntavaaleissa asetutaan ehdolle valitsijayhdistyksen kautta. Yhdistys kerää listalleen ehdokkaita, joilla on yhteinen näkemys esim. kirkon uudistamisesta, tasa-arvon edistämisestä tai nuorten aseman vahvistamisesta kirkossa.

Tietoa valitsijayhdistyksistä

mikko.pelkonen(at)evl.fi