Rippikoulukirjeet lähetetty

Olemme lähettäneet kaikille vuoden 2018 rippikouluun ilmoittautuneille sekä heidän huoltajilleen rippikoulukirjeet sähköpostitse. Jos et ole saanut omaa kirjettäsi, tarkista ensin sähköpostisi roskapostikansio ja ota sen jälkeen tarvittaessa yhteyttä Henna Huppuseen, 050 387 1654 tai henna.huppunen @ evl.fi

Rippikoulun tärkeitä päivämääriä koskevassa listassa oli virheellinen viikonpäivä 7.12. klo 19 olevan konsertin ja vanhempainillan kohdalla. Oikea viikonpäivä on torstai. Pahoittelemme asiaa.

"Minä olen maailman valo." - Jeesus -

Tervetuloa Iitin seurakunnan rippikouluun!

Rippikoulussa perehdytään tarkemmin siihen kristilliseen uskoon,

johon seurakunnan jäsenet on kasteen kautta liitetty.

Rippikoulu käydään yleensä sinä vuonna, kun täytetään 15 vuotta. Rippikoulun voi käydä, vaikka ei olisi seurakunnan jäsen, mutta vain seurakunnan jäsenet voidaan konfirmoida. Voit käydä rippikoulun myös muualla kuin oman seurakunnan järjestämässä rippikoulussa, esim. monet kristilliset järjestöt järjestävät erilaisia rippikouluja.

Rippikoulun käyminen oikeuttaa kirkolliseen avioliittoon vihkimiseen. Konfirmoidulla seurakunnan jäsenellä on oikeus toimia kummina ja osallistua itsenäisesti ehtoolliselle. 18 vuotta täytettyään hän voi asettua ehdokkaaksi seurakunnallisissa vaaleissa ja 16-vuotiaana äänestää niissä.

Vuonna 2018 järjestetään Iitissä kolme rippileiriä Heinlahden leirikeskuksessa (Heinlahdentie 154).
Rippikoulun voi käydä myös päivärippikouluna kesällä Kausalan seurakuntakeskuksessa (Eerolantie 1).
Rippikoulut alkavat seurakuntayhteysjaksolla jo tämän vuoden puolella.

Rippikouluryhmään otetaan noin 25 nuorta. Leirijako tehdään huomioiden ilmoittautumislomakkeessa esitetyt leiritoiveet ja perustelut.

Tupakointi (ja muut tupakkatuotteet) ja päihteet ovat rippikoulussa kiellettyjä.

Rippikoulun tavoitteena on, että nuori vahvistuu uskossa kolmiyhteiseen Jumalaan, kasvaa rakkaudessa lähimmäiseen ja elää rukouksessa ja seurakuntayhteydessä. Rippikoulun aiheita ovat elämä, usko ja rukous. Rippikoulun tärkein oppikirja on Raamattu.

Kehitysvammaisten erityisrippikoulu järjestetään yhteistyössä Kouvolan rovastikunnan seurakuntien ja Kuusaan kuntoutuskeskuksen kanssa. Lisätietoja antaa diakonianviranhaltija Sirpa Pusila 0503871645.

Päivärippikoulu:
Päivärippikoulu Kausalan seurakuntakeskuksessa/Aikalisässä.
Alkujakso to 19.4.2018 ja to 3.5.2018 klo 16-18.
Rippikoulu 25.-29.6.2018 klo 9-16. Ruokatauko klo 12-13, ruokailu omin eväin
Konfirmaatio Iitin kirkossa 15.7.2018, yhdessä III rippikoululeirin kanssa.

Leiririppikoulut:

1.                   Leiririppikoulu: alkujakso 6.-8.4. ja leirijakso 5.-11.6.2018, konfirmaatio su 17.6.2018.

2.                   Leiririppikoulu: alkujakso 20.-22.4. ja leirijakso 13.-19.6.2018, konfirmaatio su 24.6.2018

3.                   Leiririppikoulu: alkujakso 4.-6.5. ja leirijakso 6.-12.7.2018, konfirmaatio su 15.7.2018

Kaikkien rippikoulujen konfirmaatiot järjestetään Iitin kirkossa (Iitintie 846) sunnuntaina klo 10.

Leirimaksu

Leiririppikoulun maksu on 100 €

• Iitin seurakunnan jäseneltä.

• Esim. Kouvolasta tai Artjärveltä tulevalta nuorelta, joka käy Iitin yläkoulua.

• Nuorelta, jonka toinen huoltaja on Iitin seurakunnan jäsen.

Muille leiririppikoulu maksaa 200 €.

Leirimaksusta voi hakea vapautusta ottamalla yhteyttä seurakunnan diakoniatyöntekijään. Päivärippikoulu on ilmainen.

Rippikoulu alkaa starttikirkolla 1. adventtisunnuntaina eli 3.12.2017 klo 10 Iitin kirkossa. Koko perhe on tervetullut mukaan jumalanpalvelukseen. Tuolloin saat seurakuntayhteysvihon.

Seurakuntayhteysjakso suoritetaan ennen alkujaksoa. Jakson tarkoitus on osallistua omassa seurakunnassa tapahtuvaan toimintaan ja jumalanpalveluselämään. Kaikki rippikoululaiset saavat seurakuntayhteysvihon, johon kerätään yhteensä 9 merkintää:

5 jumalanpalvelusmerkintää ja 4 muuta käyntiä.

Jumalanpalvelukset, yhteenä viisi:
Riparin starttikirkko Iitin kirkossa 3.12.17 klo 10- n. 11.45.

Rippikouluryhmien omat messut ja kirkkoon tutustuminen

• I rippikouluryhmä sunnuntaina 21.1.18 klo 10-12

• II rippikouluryhmä sunnuntaina 28.1.18 klo 10-12

• III rippikouluryhmä ja päivärippikoululaiset sunnuntaina 4.2.18 klo 10-12

3 jumalanpalvelusta tai messua, jotka voit käydä haluamanasi ajankohtana missä kirkossa vain.

Muut käynnit, yhteensä neljä:

Konsertti to 7.12.2017 klo 19 Kausalan seurakuntakeskuksessa, esiintyy Samuli Luomaranta & Kotiinpalaajat. Samaan aikaan vanhempaintilaisuus Aikalisässä (Kauppakatu 16).

1 vapaavalintainen seurakunnan tilaisuus (esim. kauneimmat joululaulut, kaste, häät, hautajaiset)

Tunti Aikalisässä tai osallistuminen Aikalisän Lisäaikaan

Pääsiäisilta seurakuntakeskuksessa ke 28.3.18 klo 18.

Rippikouluun kuuluu myös lähetystyöhön ja diakoniaan tutustumista:
Kaikille rippikoululaisille yhteinen lähetys- ja diakoniapäivä la 10.3.2018 klo 10-16 seurakuntakeskuksessa.

Rippikouluun ilmoittautuminen 29.9.-15.10.2017 tästä.

- Täytä ilmoittautumislomake yhdessä huoltajasi kanssa
- Voit valita yhden kaverin, jonka kanssa pääset varmasti samaan ryhmään. Sopikaa, kumpi ilmoittautuu ensin ja saa kaverikoodin. Toinen laittaa saman koodin omaan ilmoittautumiseensa.
- Tieto siitä, mihin rippikouluryhmään olet päässyt, lähetetään viimeistään viikolla 45 sähköpostitse.

Maksulinkki rippikoulumaksun maksamista varten lähetetään laskutussähköpostiin keväällä viikonloppuleirin jälkeen.

Lisätietoja rippikoulusta antavat:

Seurakuntapastori Henna Huppunen 0503871654, henna.huppunen@evl.fi

Nuorisotyönohjaaja Tuula ”Umbro” Lehtoranta 0503871649, tuula.lehtoranta@evl.fi

Tervetuloa Rippikouluun!

Rippikoulusta löytyy lisää tietoa täältä.

Henna Huppunen
henna.huppunen(at)evl.fi