Ilmoittautuminen Iitin seurakunnan rippikouluihin vuodelle 2018 tapahtuu tälle sivulle tulevan linkin kautta. Rippikouluinfo annetaan koulun kautta syyskuun lopussa. Ilmoittautuminen alkaa sen jälkeen.

Missä tahansa rippikouluun liittyvissä kysymyksissä voit olla yhteydessä rippikouluista vastaavaan pappiin: Henna Huppunen, 050 387 1654 tai henna.huppunen @ evl.fi .

Olet tervetullut mukaan!

"Minä olen maailman valo." - Jeesus -

Tervetuloa Iitin seurakunnan rippikouluun!

Rippikoulussa perehdytään tarkemmin siihen kristilliseen uskoon,johon seurakunnan jäsenet on kasteen kautta liitetty.

Rippikoulu käydään yleensä sinä vuonna, kun täytetään 15 vuotta. Rippikoulun voi käydä, vaikka ei olisi seurakunnan jäsen, mutta vain seurakunnan jäsenet voidaan konfirmoida. Voit käydä rippikoulun myös muualla kuin oman seurakunnan järjestämässä rippikoulussa, esim. monet kristilliset järjestöt järjestävät erilaisia rippikouluja.

Rippikoulun käyminen oikeuttaa kirkolliseen avioliittoon vihkimiseen. Konfirmoidulla seurakunnan jäsenellä on oikeus toimia kummina ja osallistua itsenäisesti ehtoolliselle. 18 vuotta täytettyään hän voi asettua ehdokkaaksi seurakunnallisissa vaaleissa ja 16-vuotiaana äänestää niissä.

Vuonna 2018 järjestetään Iitissä kolme rippileiriä Heinlahden leirikeskuksessa. Rippikoulun voi käydä myös päivärippikouluna. Rippikoulut alkavat seurakuntaan tutustumisella jo tämän vuoden puolella.

Rippikouluryhmään otetaan noin 25 nuorta. Leirijako tehdään huomioiden ilmoittautumislomakkeessa esitetyt leiritoiveet ja perustelut.

Tupakointi (ja muut tupakkatuotteet) ja päihteet ovat rippikoulussa kiellettyjä.

Rippikoulun tavoitteena on, että nuori vahvistuu uskossa kolmiyhteiseen Jumalaan, kasvaa rakkaudessa lähimmäiseen ja elää rukouksessa ja seurakuntayhteydessä. Rippikoulun aiheita ovat elämä, usko ja rukous. Rippikoulun tärkein oppikirja on Raamattu.

Kehitysvammaisten erityisrippikoulu järjestetään yhteistyössä Kouvolan rovastikunnan seurakuntien ja Kuusaan kuntoutuskeskuksen kanssa. Lisätietoja antaa diakonianviranhaltija Sirpa Pusila 0503871645.

Lisätietoja rippikoulusta antavat:

Seurakuntapastori Henna Huppunen 0503871654, henna.huppunen@evl.fi

Nuorisotyönohjaaja Tuula ”Umbro” Lehtoranta 0503871649, tuula.lehtoranta@evl.fi

Tervetuloa Rippikouluun!

Rippikoulusta löytyy lisää tietoa täältä.

Henna Huppunen
henna.huppunen(at)evl.fi