Rippikoulu päättyy konfirmaatioon

Rippikoulu käydään yleensä sinä vuonna, jona täytetään 15 vuotta. Rippikouluun ilmoittaudutaan edeltävän vuoden syksyllä. Vaihtoehtoina on leirimuotionen rippikoulu sekä iltaisin kokoontuva iltarippikoulu. Rippileirit pidetään kesällä seurakunnan omassa leirikeskuksessa Heinlahdessa. Iltarippikoulu kokoontuu yhtenä arki-iltana viikossa tammikuusta huhtikuuhun Kausalan seurakuntakeskuksessa.

Rippikoulun päätteeksi on konfirmaatio, jossa nuori tunnustautuu siihen uskoon, johon hänet on kastettu. Seurakunta rukoilee konfirmoitavien puolesta ja pyytää heille siunausta. Kummit ovat mukana konfirmaatiossa saattamassa nuoria kohti aikuisuutta ja siunaamassa heitä.

Rippikouluun ilmoittautuminen

Vuonna 2001 syntyneet ilmoittautuvat rippikouluun lokakuussa 2015. Linkki ilmoittautumiseen aukeaa syksyllä.

Rippikoulu alkaa seurakuntaan tutustumisella

Rippikoulu alkaa niin sanotulla seurakuntaantutustumisjaksolla. Silloin rippikoululainen käy erilaisissa seurakunnan tilaisuuksissa, saa opetusta jumalanpalveluselämästä ja tutustuu uskoonsa liittyviin asioihin. Tutustumisjakso huipentuu yhden yön leiriin Heinlahdessa huhti-toukokuussa.