Päiväkerho on lasten seurakuntaelämää

Päiväkerhoissa 3-5-vuotiaat lapset elävät seurakuntana yhdessä tehden ja oppien. Päiväkerhot kokoontuvat arkipäivisin Kausalan seurakuntakeskuksessa ryhmien omien aikataulujen mukaan. Päiväkerhoihin ilmoittaudutaan keväällä. Tällöin kuluvana vuonna 3 vuotta täyttävät sekä 4- ja 5-vuotiaat voivat ilmoittautua syksyllä alkavaan kerhoon. Uusi toimintakausi alkaa elokuussa ja päättyy toukokuussa. Mahdollisia vapaita kerhopaikkoja voi kysellä lastenohjaaja Terhi Altiolta tai Jaana Hongistolta (p. 050 387 1652).

Päiväkerhossa pieni seurakunta opettelee hiljentymistä, toisten huomioonottamista ja ryhmässä toimimista. Hartaushetkissä kuunnellaan Raamatun kertomuksia, lauletaan virsiä ja hengellisiä lauluja, rukoillaan ja pohditaan elämän eri ilmiöitä. Kerhossa ulkoillaan, askarrellaan, leikitään ja pelataan.

PÄIVÄKERHON KUUKAUSITIEDOITE

Marras- ja joulukuun kuukausitiedoite

Päiväkerhotyön kausisuunnitelma  2018

Aiheet: Pyhäinpäivä, Isänpäivä,

I adventti, Itsenäisyyspäivä, Joulu

TAPAHTUMAT:

Su 4.11. klo 16 Kausalan srk keskuksessa perhemessu kaikille ja messun jälkeen ennakkoon ilmoittautuneille 5-vuotis synttärit. Tervetuloa!

Vko 45 (5.-11.11.) seurakuntavaalien ennakkoäänestys!

18.11. Seurakuntavaalit!

10.-11.12. viimeiset päiväkerhot!

18.12. klo 18 Iitin kirkossa perheiden joulujuhla. Päiväkerholaiset esiintyvät. Tervetuloa vauvasta vaariin!

TULOSSA:

Päiväkerhot alkavat viikolla 2 entisin ajoin.

MARRAS- JA JOULUKUUN KUUKAUDEN LAULU

PIENI JOULULAULU

1.Pieni lapsi nukkuu seimen oljilla,

äiti seimen luona vaalii vauvaansa.

2. Isä mietteissänsä hiljaa hymyilee.

Tallin köyhän yllä tähti säteilee.

3. Pieni aasi, lammas, joukko paimenten

rientää lapsen luokse aivan riemuiten.

4. Kaukaisilta mailta saapuu tietäjät,

tähden kauniin vuoksi matkaan lähtivät.

5. Joukko pienten lasten myöskin vaeltaa,

Jeesus-lapsen luokse, joulun maailmaan.

6. Joulun onnen, riemun kaikki saada voi.

Jeesus-lapsen luona joululaulut soi.