IsoLauantai 2018

Lähtö Kausalan srk-keskukselta klo 11.15 ja paluu n. klo 18.30.

IsoLauantai 2018

Ilmoittaudu tästä

Rovastikunnan yhteinen IsoLauantai kutsuu kaikkia nuoria sukeltamaan isosuuden ulottuvuuksiin yhdessä

IsoLauantaissa on mahdollisuus toimia, kasvaa hengellisesti ja kasvattaa isosen taitoja. Se on Kouvolan seurakuntayhtymän seurakuntien ja Iitin seurakunnan kanssa järjestettävä isoskoulutustapahtuma.

IsoLauantaihin ilmoittautuminen tapahtuu linkin kautta. Linkki on avoinna 12.-24.1. Muistathan tutustua kanavaesittelyyn ennen ilmoittautumista, jotta osaat valita sinua kiinnostavat kanavavaihtoehdot.

Kanavainfot löytyvät tästä alta:

Äksön

Isonen soi
Tule soittamaan ja laulamaan yhdessä nuorten veisuja! Pohditaan myös, miksi leireillä on musiikkia ja miksi isosen on hyvä osallistua yhteislauluihin. Voit halutessasi ottaa oman soittimen mukaan, paikanpäältä löytyy kitara, cajon, basso ja kosketinsoitin, jotka ovat käytettävissä.

Isonen leikkii
Sujuu kuin leikki.

Isonen on hauska!
Iltaohjelmien sketsit ovat isoshomman suola. Mutta mikä on hauskaa? Kanavassa pohditaan mm."punch line":n merkitystä, kaksimielisyyden käsitettä, heittäytymisen haastavuutta ynnä muita toimivan sketsin rakennusaineksia. Tule ja ole entistäkin hauskempi!

Isonen liikkuu(ko?)
AAsenne ratkaisee! Hyvällä meiningillä toteutetut pelit antavat iloa sekä luovat yhteishenkeä. Olisiko happihyppy paikallaan? Pääset porukalla liikkumaan ja testaamaan eri lajeja ulkosalle. Suosituksena on ulkoiluvaatetus, jotta hanki ei haittaa.

Isonen askartelee
Päästä luovuutesi valloilleen! Kanava jossa pääset suunnittelemaan, leikkaamaan, etsimään ja löytämään sekä tekemään tuotoksen, joka ilahduttaa lähimmäistä. Tule siis vasta-alkajana tai taidoiltasi huikeana mukaan, hämmästellään, mitä saadaankaan luotua.

Isonen osana tarinaa
Millaista tarinaa sinä luot? Tarinakuutiot isosen työvälineenä; miten tutustua, luoda tarinaa ja käyttää raamiksissa apuna tarinakuutioita.

Hengellinen kasvu

Rohkeutta epävarmuuteen
Riparilla kohdataan monenlaisia kysymyksiä. Myös isosella voi olla kysymyksiä siitä, mitä ja millaista usko on. Tässä kanavassa on tilaa kaikenlaisille kysymyksille maan ja taivaan väliltä. Etsimme yhdessä vastauksia, jotta rohkeus kohdata leiriläisiä ja heidän kysymyksiään voi kasvaa.

Hengellisellä matkalla
Miten isonen voi päästä lähemmäs Jumalaa? Miten uskon voi saada osaksi arkea?
Elääkö usko ainoastaan riparilla? Hengellinen matka on turvallista kulkemista Jumalan seurassa toisten kristittyjen kanssa.

Kristittynä maailmassa
Onko sinulla Paavalin lahja puhumiseen tai nuoren Timoteuksen into? Etsitkö juuri sinulle ominaista tapaa kertoa uskosta ja ilosanomasta toisille tai kaipaatko rohkaisua? Tule tutkimaan ja pohtimaan erilaisia keinoja jakaa evankeliumia ja elää uskoa todeksi arjessa.

Opetuslapset, nuo oman aikansa isoset
Tyyppejä on heissä monenlaista. Kuka on sinun roolimallisi? Puetaan hetkeksi opetuslasten sandaalit jalkaan ja katsotaan mihin ne meidät vie.

Usko ja luovuus
Tykkäätkö piirtää tai tekstata? Onko Raamattu tylsän näköinen ilman glitteriä? Tule kokeilemaan Bible Journalingia! Tässä kanavassa sukelletaan Raamatun maailmaan värikynien, tarrojen ja Pinterestin avulla. Kuviksen numerolla ei ole väliä, mutta jos Raamatun sivujen leikkaaminen kuulostaa liian hardcorelta, siirry eteenpäin.

Connecting – yhteys Jumalaan
Mitä rukous on? Miten voisin rukoilla oikein? Kanava, jossa ei vaan puhuta rukouksesta vaan myös rukoillaan.

Isosen tehtävät

Isosen tehtävä arjessa ennen ja jälkeen leirin
Oletko isonen missä tahansa? Pääsetkö irti leirin jälkeen roolistasi? Mitä tulee ottaa huomioon leirin jälkeen olevaan isosteluun? Tule ottamaan selvää ja keskustelemaan yhdessä.

Isonen ja vahvuudet
Meillä on erilaisia lahjoja. Meillä on oma paikka. Meillä on tiimi. Miten minä voin olla isonen omalla paikalla? Miten minä voisin nähdä omat vahvuudet tuoda ne koko ryhmän käyttöön?

Isonen hätätilanteessa
Haava sormessa tai sielussa? Isonen on monenlaisissa tilanteissa mukana eikä aina muista miten pitikään toimia tai sanoa. Tule muistelemaan erilaisia tilanteita ja miten niissä toimitaan.

Isonen digiajassa
Digitaalisuus, pelillisyys, virtuaaliset menetelmät ja vertaisuskomukset. Tee digiloika ja tule mukaan digitaaliseen nuorisotyöhön ja tutustu Xamkin Versus-hankkeeseen, jossa selvitetään nuorten tupakointiin ja terveyteen liittyviä uskomuksia.

Lataamo
Lataa ja lepää – hengähdä ja hengitä – hiljenny ja herää.

”Wanha” isonen tää on sulle!
Keskustelua wanhojen isosten kysymyksistä ja tulevaisuuden pohdinnoista.