Kastettu kutsutaan Jumalan perheeseen

Vastasyntynyt lapsi mullistaa vanhempiensa elämän. Päivät täyttyvät syömisen, unen, pukemisen ja vaipanvaihdon loputtomasta rytmistä. Seurakunta lähettää vastasyntyneen kotiin kirjeen, jossa kerrotaan kasteesta, nimen valinnasta ja kastejärjestelyistä.

Kastejuhlan järjestelyissä pääsee alkuun soittamalla kirkkoherranvirastoon, p. 05 829 3323. Sieltä saa varattua papin ja myös kastepaikan. Lapsi voidaan kastaa kirkossa, seurakuntakeskuksessa, kotona tai vaikkapa mummolassa. Lapsi voidaan kastaa myös jumalanpalveluksen yhteydessä, jolloin koko seurakunta pääsee juhlimaan uutta tulokasta. Kun käytännön asiat on sovittu, pappi saa tiedon kasteesta ja ottaa yhteyttä kastekotiin. Pappi haluaa ennen kastetta tutustua perheeseen, keskustella kasteesta ja perheen elämäntilanteesta sekä sopia kastetoimituksen käytännöistä.