Iitin seurakunta myy tarjousten perusteella

Luonnonkauniin maatilan lähellä palveluja ja liikenneyhteyksiä Iitissä, Kymijoen rannalla

Kiinteistön pinta-ala on noin 6,3 ha, josta myytävään tilaan kohdistuu noin 5 ha. Tilalla sijaitsee arviolta 20-luvulla rakennettu asuinrakennus, jossa on porstua, iso tupa/keittiö, jossa puuliesi ja kaksi kamaria, sähkölämmitys, ei vesijohtoa. Yläkerta on koko talon pituudelta rakentamatonta vinttitilaa.

Pihapiirissä luonnonkaunis puutarha, maakellari, kaivo ja navetta/varastorakennus. Navetassa on erillinen talli hevoselle ja tilat pienkarjalle, verstas, pieni karjakeittiö sekä käymälä.  Varastossa tilaa autolle ja työkoneille. Tilan rakennukset ovat huonokuntoisia.

Pihapiiri, joka rajoittuu 100 m matkalta hiekkapohjaiseen Kymijokeen. Ranta-alueella on runsas vesijättö.  Rannalla sijaitsee purkukuntoinen pieni saunarakennus.

Tilaan kuuluu 4 ha EU-tukikelpoista viljeltyä peltoaluetta (vuokrattuna vuoteen 2020 asti). Pellon vuokrasopimus siirretään kaupan yhteydessä ostajalle.

Tilalla sijaitsee kaksi kookasta latoa.

Alueella on voimassaoleva Kausalan – Kirkonkylän yleiskaava. Kaavoituksesta voi tiedustella Iitin kunnan kaavoittaja/tekniseltä johtajalta.

Kiinteistön kauppa alistetaan kirkkohallituksen vahvistettavaksi. Ostaja vastaa lohkomiskustannuksista.

Suljetut tarjoukset pyydetään toimittamaan 10.8.2018 klo 13 mennessä osoitteella: Iitin seurakunta, kirkkoneuvosto, Eerolantie 1, 47400 Kausala. Kuoreen merkintä ”kiinteistötarjous”.

Seurakunta pidättää oikeuden hyväksyä tai hylätä tehdyt tarjoukset.

Näyttö: Sopimuksen mukaan. Sovi aika Iiris Mäenpää, 050 3871 644.

Osoite: Kymenrannantie 315, 47400 Kausala.

Tiedustelut: talouspäällikkö p. 050-3871644 tai iiris.maenpaa@evl.fi.

Kirkkoneuvosto

Alla linkki vesijättömaan lunastusohjeeseen.

Vesijätön lunastaminen

Lisätietoa ruoppauksesta saatavana sivustolla www.ympäristö.fi

Kaavoitusasiat

Voimassa olevien kaavojen yhdistelmiä voi katsella Iitin kunnan karttapalvelusta. Karttapalvelussa ei kuitenkaan vielä ole asemakaavojen osalta kaavamääräyksiä, vaan nämä määräykset voi pyytää Iitin kunnan teknisestä toimistosta.

Lisätietoja Iitin kunnan kaavoittaja, tekninen johtaja Harri Hoffren, puh. 040 485 4037.

Iitin kunnassa rakennusvalvontaviranomaisena toimii rakennuslautakunta ja rakennustarkastaja.

Vuoden 2018 alussa Iitin kunnassa otetaan käyttöön Lupapiste -palvelu, jonka kautta jatkossa haetaan rakennetun ympäristön luvat.

Tekninen toimisto
Rautatienkatu 22 47400 Iitti
maanantai, tiistai, keskiviikko, torstai, perjantai
Rakennustarkastaja