Haudanhoito

Sopimushaudan kukkahoitoon kuuluu kukkapesän kunnostaminen, kukkien istuttaminen, lannoitus ja kastelu, kuihtuneiden kukkien nyppiminen, tarvittaessa kasvinsuojelu, istutusalueen kanttaus, rikkaruohojen kitkeminen sekä haudan pinnan haravointi.

Sopimushaudan kasteluhoitoon kuuluu kastelu ja haudan pinnan siistiminen. Kastelusta huolehditaan siten, että kasvit näyttävät elinvoimaisilta ja ettei kukintojen tai kasvualustan ulkonäkö ole kärsinyt. Kastelun aiheuttamat kasvualustan, roskien yms. valumat siistitään vähintään kerran viikossa.

Hautojen hoitokausi on 1.5.-15.10. Toukokuun aikana sopimushautojen kukkapesät kunnostetaan ja lannoitetaan kukkahoidon varanneille haudoille. Kesäkukkien istutus tapahtuu kesäkuussa viikolla 24 (8–12.6.) ja jatkuu tarvittaessa alkuviikolla 25. Istutukset ovat valmiita juhannukseen mennessä. Kasteluhoito aloitetaan 1.6. alkaen.

KESÄHOITOHINNASTO 2018

Kukkahoito

(sis. Kukat, kastelun, nurmikon leikkauksen tai hiekan haravoinnin yhdeltä haudalta) Hiekkahaudalla hiekan lisäämisen.

Nurmihauta                Hiekkahauta

1 paikka                                      50,00  euroa               70,00 euroa

Seuraavat paikat                       20,00 euroa                20,00 euroa

Perennahoito

(sis. perennan, kastelun ja haudan pinnan siistimisen yhdeltä haudalta

1-2 paikkaa                                 34,00 euroa, lisäksi perenna 7 €/kpl

3 tai enemmän paikkoja           50,00 euroa, lisäksi perenna 7 €/kpl

Kasteluhoito

(sis. kastelun ja haudan pinnan siistimisen yhdeltä haudalta).

1-2 paikkaa                                 32,00 euroa

3 tai enemmän paikkoja           47,00 euroa

Vuolenkosken hautausmaalle otetaan vain kasteluhoitoja.

Lisäkukat

Haudoille myydään lisäkukkia seuraavan hinnaston mukaisesti:

Pääkukat                                     5 €/kpl

Reunakukat                                 3 €/kpl

Peruskunnostus

Mikäli hauta on kunnostamaton mm. hautauksen jälkeen tai hautaa ei ole vuosiin kunnostettu, niin omaisten on peruskunnostettava hauta tai teetettävä hautaan peruskunnostus ennen kuin seurakunta ottaa haudan hoitaakseen.

Peruskunnostus     70 € (1-2 paikkaa) lisäksi 20 €/paikka (3 -> paikkaa)

Kukkien istutus käynnistetään kesäkuun alussa siten, että kaikki hoitohaudat pyritään istuttamaan juhannukseen mennessä. Hoito/kastelukausi alkaa kesäkuun alusta kestää lokakuun alkuun.

Puutarhuri tekee päätöksen kukkavalinnasta.  Haudalle valitaan kasvi, jolla on parhaat menestymisen mahdollisuudet kyseisellä paikalla.

Hyvää kesää!

Seurakuntamestari, työsuojeluvaltuutettu