Kuoleman kohdatessa

Kuolemantapauksen jälkeen on monenlaista järjestelyä. Kirkkoherranvirasto palvelee hautaukseen liittyvissä asioissa (p. 05 829 3323). Virastossa sovitaan hautajaisten ajankohdasta, paikasta ja varataan siunauksen toimittava pappi. Samalla omaiset saavat ohjeet hautapaikan varaamisesta.

Kun pappi on saanut tiedot tulevasta siunaustilaisuudesta, hän ottaa yhteyttä omaisiin ja sopii tapaamisen eli siunausneuvottelun. Tapaaminen voidaan pitää seurakunnan tiloissa, vainajan kotona tai omaisen luona sen mukaan, mikä tuntuu luontevimmalta. Pappi haluaa keskustella omaisten kanssa kuoleman kohtaamisesta, surusta, vainajan elämästä ja siunaustoimitukseen liittyvistä käytännön asioista. Samalla voidaan sopia tilaisuuden musiikista.